Bemanningsföretag för sjuksköterskor – kan det vara något för dig?

Dela

Som sjuksköterska har man många inriktningar att välja på och ett brett utbud att välja på vad gäller sin placering. Många väljer att inrikta sin sjuksköterskekompetens på ett specifikt område och blir specialistsjuksköterskor.

Man kan också välja att arbeta för ettbemanningsföretag för sjuksköterskor,  då arbetar du som konsult. Det finns en hel del företag som vill hyra sjuksköterskor så är du utbildad och legitimerad kan det vara ett alternativ för dig.

Vilka är fördelarna med att arbeta som konsult?

Först och främst väljer du själv hur mycket du vill arbeta, vart du vill arbeta och när du vill arbeta. De flesta företag som vill hyra sjuksköterskor erbjuder både heltid och deltidstjänster.

En annan fördel att arbeta som bemanningssjuksköterska är att du slipper en stor del av administrationen och kan ägna dig mer åt patienterna. Många sjuksköterskor uttrycker ofta att en stor del av deras arbetstid går åt till just administration vilket ger mindre tid till patienterna. Detta skapar en stress hos många och otillräcklighet som sjuksköterska och medmänniska.

Lön är ofta ett hett ämne inom de flesta yrke och att få så hög lön som möjligt är väldigt viktigt för de flesta. Som bemanningssjuksköterska har du möjlighet att förhandla upp din lön avsevärt. 

Det kan vara bra att veta inför din löneförhandling att de flesta bemanningssjuksköterskor tjänar i genomsnitt 50-100 % mer än de som arbetar inom kommun och region. Detta i tillägg till möjligheten att styra över sin egen tid är väldigt attraktivt för många.

Det finns också möjlighet att arbeta på annan ort än den du bor på i dagsläget vilket många ser som både utmanande och spännande. I de fallen kan bemanningsföretag för sjuksköterskor både hitta en bostad åt dig samt betala för den. I de flesta fall betalar företaget även för resekostnaderna till orten.

Hur väljer jag vilket bemanningsföretag jag ska jobba för?

Som vi nämnde tidigare är lönen viktig för många. Vilken lön du kan få beror på hur mycket företaget kan fakturera, vilka upphandlingsavtal de har med till exempel regionen eller kommunen. Det kan också vara så att en del företag som är upphandlade till ett lägre pris kan ha fler uppdrag att erbjuda som i sin tur mynnar ut i mer pengar i lönekuvertet.

Är du specialiserad inom ett visst område eller önskar att arbeta med något särskilt finns det företag som vill hyra sjuksköterskor som är specialiserade inom vissa områden. Vill du veta om bemanningsföretaget har den möjligheten kan du titta på deras hemsida eller kontakta dem.

Det är också viktigt att konsultchefen, som kommer att vara din närmaste kontakt, är en person du känner att du kan lita på.

Bilder

Om

HeymediaFölj Heymedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Heymedia

Vad kostar en flyttstädning?14.10.2021 19:14:06 CEST | Pressmeddelande

Innan den gamla bostaden lämnas över till de som skall flytta in är det vanligt att en flyttstädning krävs. Vi har här tagit fram information om vad du behöver veta om priset för en flyttstädning och vad du mer bör tänka på innan du väljer firma. Tänk på att gärna skicka ut flera offerter till flera olika städfirmor för att få ett fördelaktigt pris. Läs gärna mer nedan för att få mer information om hur en prissättning görs och ifall du kan få ett billigare pris för din flyttstädning. Hur prissätts en flyttstädning? Det är inte alltid en självklarhet att veta vad du kan förvänta dig men här har vi tagit fram de allra viktigaste faktorerna som avgör priset. Hemstyling.se har tagit fram en priskalkylator som gör det väldigt enkelt att ta reda på kostnaden för just din kommande flyttstädning. När det kommer till bostaden är det först och främst storleken som spelar roll. Mindre bostäder som ligger på ungefär samma kvadratmeter brukar ligga på ungefär samma pris men när det kommer till stör

Gemenskap och samliv skapar bättre förutsättningar för ett bra förhållande1.10.2021 14:41:01 CEST | Pressmeddelande

Det senaste åren har präglats av distans- både i jobb och på hemmaplan. Ingen har kunnat träffa sina nära och kära som man gjorde förr. Det har påverkat flera och många har hittat nya som gamla kärlekar under denna ovissa tid. Till exempel kan vissa fått upp ögonen för sitt gamla tv-spel. Man har rotat igenom förrådet och funnit det gamla playstation 2 som man så ofta spelade på som ung. Andra kanske har hittat andra överraskningar som gamla barnkläder, en gammal dagbok, gamla sexleksaker eller sin borttappade gitarr.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum