Kompetensföretagen

Bemanningsföretagen blir Kompetensföretagen

Dela

Nu byter Bemanningsföretagen namn till Kompetensföretagen. Kompetensföretagen företräder över 600 företag inom rekrytering, omställning, bemanning, entreprenader, MSP-företag andra HR-tjänster.

Kompetensbranschen har vuxit och förändrats och idag tillhandahåller våra medlemsföretag breda kompetenslösningar för hela samhället. Samma utveckling ses globalt där vår internationella och europeiska branschorganisation har bytt namn till World Employment Confederation, WEC, och förändrat sitt varumärke.

Mot denna bakgrund har vi beslutat oss för att göra en förflyttning till ett varumärke som bättre beskriver de företag vi företräder och de tjänster de erbjuder. Under 2017 har ett arbete pågått där vi sammanställt hur våra medlemsföretag beskriver sina verksamheter och tjänster, hur dessa uppfattas och beskrivs av allmänheten samt hur medarbetarna uppfattar branschen.

Vi har också bedrivit ett värderingsinriktat arbete om vad vi tycker är viktigt och hur vi bäst når ut med detta som bransch och branschföreträdare. Runt 150 medlemsföretag inom rekrytering, bemanning, omställning, entreprenad och HR-tjänster har varit delaktiga i arbetet.

Visionen för Kompetensföretagen är:

Kompetens och innovation för framtidens arbetsmarknad.

Vårt löfte till våra medlemmar och intressenter är att:

Vi ska med professionalismnytänkande och respekt möjliggöra arbete som kombinerar trygghet, frihetutveckling och konkurrenskraft

Idag tillhandahålls följande tjänster av våra medlemsföretag:

Omställning: Omställning och arbetsförmedling är växande tjänster i vår bransch. Framöver finns det bred politisk enighet om att fler av Arbetsförmedlingens tjänster ska utföras av privata specialister och branschen förväntas växa även framöver. Kompetensföretagen auktoriserar omställningsföretag.

Rekrytering: Professionell rekrytering är en växande bransch som arbetar inom allt fler yrken och branscher. Rekryteringsföretag auktoriseras av Kompetensföretagen.

HR-tjänster: Idag är det inte ovanligt att företag och organisationer anlitar HR-konsulter för att t ex kunna planera kompetensförsörjning och bli mer attraktiva arbetsgivare. Ibland outsourcas hela HR-funktionen. MSP-lösningar är en verksamhetsgren där olika HR- och kompetensleverantörer samordnas av ett MSP-företag.

Entreprenad: Specialiserade bemanningsföretag inom t ex industri, lager och IT utför idag entreprenader där även arbetsledning och resultatansvar omfattas och hela avdelningar ligger hos en extern leverantör. Detta är ofta en gren av företag som också hjälper till med inhyrning och bemanning.

Inhyrning av medarbetare: Kompetensföretagen fortsätter att auktorisera och organisera bemanningsföretag. Dessa företag förändras dock på olika sätt. Att bemanning fungerar som en rekryteringslösning är allt vanligare. Kraven på kompetens och medarbetare utvecklas och förändras.


 

Kompetensföretagen

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Kompetensföretagen
Kompetensföretagen
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

https://www.kompetensforetagen.se

Under 2017 satte våra medlemmar drygt 250 000, varav 55 000 utrikes födda, personer i sysselsättning via personaluthyrning, omställning och direkta rekryteringar.

Kompetensföretagen är en arbetsgivar- och branschorganisation för personaluthyrnings-, omställnings- och rekryteringsföretag med fler än 600 medlemsföretag. Vi ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv.

Kompetensbranschen erbjuder kunder och medarbetare stor flexibilitet och trygghet. Grunden för verksamheten är att kunderna får tillgång till rätt kompetens vid rätt tillfälle för att kunna verka effektivt. Medarbetarna får möjlighet att utvecklas på en föränderlig arbetsmarknad med den trygghet som erfarenhet och kompetens från många olika arbetsplatser ger.

I vår bransch bedöms människor enbart efter kunskaper och kompetens. www.kompetensforetagen.se

Följ Kompetensföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kompetensföretagen

Bra att korttidsarbete omfattar hela tjänstesektorn3.4.2020 12:04:32 CESTPressmeddelande

Riksdagen har nu fattat beslut om att införa ett nytt system med korttidsarbete. I de ursprungliga skrivningarna av lagen omfattades inte hela tjänstesektorn. I beslutet som klubbas av riksdagen är detta ändrat och såväl konsulter, bemanningsföretag, vård- och omsorgsföretag, utbildningsföretag, upphandlad trafik och statliga bolag omfattas nu av systemet. Almega och de förbunden har varit pådrivande bakom detta och välkomnar beslutet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum