Kompetensföretagen

​Bemanningsföretagen får expertroll i regeringens utredning – Styrning för en mer jämlik vård

Dela

Eva Domanders, styrelseordförande i Bemanningsföretagen blir expert i Socialdepartementets utredning – Styrning för en mer jämlik vård.

Eva Domanders, styrelseordförande Bemanningsföretagen
Eva Domanders, styrelseordförande Bemanningsföretagen

Utredningen, som leds av Göran Stiernstedt, och som tidigare kallades – Ordning och reda i vården, har till syfte att bland annat kartlägga och analysera användandet av stafettläkare och annan inhyrd vårdpersonal, i öppenvården såväl som i slutenvården, och lämna förslag på hur en kontinuerlig vård kan främjas genom att användandet av inhyrd vårdpersonal minskas.

- Med vår expertis inom bland annat resursplanering och upphandlingar kan vi stötta landstingen med att få till bättre upphandlingar, bättre resursplaneringen och kontinuitet. Vi vill vara strategiska partners till landstingen och på så sätt bidra till att effektivisera vården, säger Eva Domanders

Gruppen består av: 
Särskild utredare: Stiernstedt, Göran.
Sakkunniga: Friberg, Fredrik, Ståhlberg, Lisa och Wisten, Anne.
Experter: Domanders, Eva, Fredrikson, Rose-Marie, Janlöv, Nils, Karlsson, Ragnhild, Liljeblad, Karin, Mannerheim, Unni, Olsson, Olle, Sylvan, Anders, Söderberg, Sven, Söderdahl, Lars och Zetterström, Jan-Åke. 
Sekreterare: Stjernquist, Annika och Zetterberg, Daniel.

- Jag ser nu fram emot att representera de auktoriserade vårdbemanningsföretagen i den fortsatta processen. Tillsammans skapar vi ordning och reda i vården, avslutar Eva.

Läs mer här: https://www.bemanningsforetagen.se/branschfragor/aktuellt/kommentar-till-strandhall

Kontakter

Bilder

Eva Domanders, styrelseordförande Bemanningsföretagen
Eva Domanders, styrelseordförande Bemanningsföretagen
Ladda ned bild

Om

Kompetensföretagen
Kompetensföretagen
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

https://www.kompetensforetagen.se

Följ Kompetensföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kompetensföretagen

Bra att korttidsarbete omfattar hela tjänstesektorn3.4.2020 12:04:32 CESTPressmeddelande

Riksdagen har nu fattat beslut om att införa ett nytt system med korttidsarbete. I de ursprungliga skrivningarna av lagen omfattades inte hela tjänstesektorn. I beslutet som klubbas av riksdagen är detta ändrat och såväl konsulter, bemanningsföretag, vård- och omsorgsföretag, utbildningsföretag, upphandlad trafik och statliga bolag omfattas nu av systemet. Almega och de förbunden har varit pådrivande bakom detta och välkomnar beslutet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum