Linköpings kommun

Beredningsgruppen klar: förslag på ny badsjö på Tinnisområdet

Dela

– En enig beredningsgrupp har beslutat att ställa sig bakom alternativ 1 som innebär att det ska byggas en ny badsjö på Tinnisområdet. Detta är beredningsgruppens resultat som nu kommer att överlämnas till kommunstyrelsen för beslut, säger Stefan Erikson (M), ordförande i beredningsgruppen.

En politisk beredningsgrupp har fått i uppdrag av kommunstyrelsen att fördjupa sig i tre olika alternativ för utvecklingen av Tinnisområdet i Linköping. Gruppen har varit öppen för samtliga invalda partier i kommunfullmäktige att delta i. Uppdraget till beredningsgruppen har varit att försöka få så bred politisk enighet som möjligt eftersom frågan innehåller komplexa delar att sätta sig in i, att projektet kommer att pågå under många år framöver och att beslutet kommer att påverka Linköpingsborna under lång tid. 

I beredningsgruppens ställningstagande har representanter från Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet deltagit. Sverigedemokraternas representant har tidigare avgått från gruppen.

– Gruppen har fått ta del av fördjupad information om olika lösningar och förutsättningar samt gjort besök på platsen. Därefter har varje partirepresentant stämt av frågan i sin respektive fullmäktigegrupp för att slutligen rösta på sitt huvudalternativ, säger Stefan Erikson (M).

Idag, den 30 september, hade beredningsgruppen sitt avslutande möte och landade ner i sitt ställningstagande.

– En enig beredningsgrupp beslutade att vi förordar det som är det första alternativet, alltså en större badanläggning i form av en badsjö. Det är det förslag som vi kommer att lämna över till kommunstyrelsen för beslut under hösten, säger Stefan Erikson (M) 

Beredningsgruppen gör ett medskick om att det särskilt ska läggas fokus på trygghet och tillgänglighet i den fortsatta processen för att skapa en bra och attraktiv miljö för Linköpings kommuninvånare. 

– Jag är glad för det goda samarbete vi haft i beredningsgruppen och nöjd med att vi kan presentera en lösning med bred politisk enighet, avslutar Stefan Erikson (M).

Kommunstyrelsen kommer att ta ett beslut under hösten. Därefter går det vidare till kommunfullmäktige för slutgiltigt beslut.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Ekonomiskt stöd till elitidrott och skötsel av konstgräsplaner28.10.2021 13:44:03 CEST | Pressmeddelande

Under Kultur och fritidsnämndens sammanträde den 28 oktober togs beslut om ekonomiskt stöd till elitidrott och konstgräsplaner. Ett tillfälligt stöd på totalt 2,5 miljoner kronor har beviljats till fyra elitidrottsföreningar i Linköpings kommun. Nämnden beslutade också om att bevilja tre fotbollsföreningar bidrag på 1,2 miljoner kronor för drift och skötsel av konstgräsplaner

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum