Umeå kommun

Beredskap för nedtagning av fotbollstältet i mitten av juni

Dela

Det finns nu en beredskap att plocka ned tältet om fotbollssäsongen får klartecken att starta upp i juni. Planen är att anlita lokala företag för uppdraget då pandemin satt käppar i hjulet för den ordinarie planen.

– Företagen som vi planerar att anlita har erfarenheter av den här typen av arbete och bedömer att de delvis kan använda maskiner. De har även utvecklat arbetsmetoder som innebär att de behöver vara betydligt färre personer än när vi tar ned det själv. Enligt den ordinarie planen behöver vi mellan 50–60 personer vilket är ett för stort antal personer för att det ska kännas lämpligt enligt rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, säger Anders Linder, avdelningschef drift, Umeå kommun.

Nedtagning beroende av uppstart av fotbollssäsongen

Fotbollstältet på Gammlia, som skapat möjligheter till fotbollsträning under vinterhalvåret, skulle enligt plan tas ned redan i mars. På grund av den rådande pandemin har det inte gått att genomföra. Dels på grund av att den arbetsledare som är tilltänkt för att leda och utbilda bor i Polen och därför inte haft möjlighet till att ta sig till Umeå. Dels på grund av att det krävs en för stor grupp personer från föreningslivet för nedtagningen. Om nedtagningen kommer att genomföras i juni beror främst på om fotbollssäsongen bedöms kunna starta upp.

Upp- och nedsättning enligt ordinarie plan framöver

Att köpa tjänsten är en engångsföreteelse utifrån rådande läge. Kommande säsonger är det tänkt att upp- och nedsättning ska göras enligt den ordinarie planen.

– Tanken är fortfarande att vi framöver ska sätta upp och ta ned tältet tillsammans med föreningslivet. Vi har inte resurser avsatta i budget för att köpa tjänsten kommande säsonger, avslutar Anders Linder.

Bakgrund

Tältet sattes upp för första gången under december 2019. Den här våren är det första gången som tältet ska tas ned. Modellen av tält är inte vanlig i Sverige vilket innebär att arbetsledning och kunskap skulle plockas från Europa.

Mer information

Anders Linder
Avdelningschef, drift
Fritidsförvaltningen
090-16 54 07
070-570 78 45
anders.linder@umea.se

Stefan Hildingsson
fritidschef
Fritidsförvaltningen
090-16 16 08
070-34 32 680
stefan.hildingsson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum