Svenska Brottningsförbundet

Berg redo att erövra världen på Brottnings-VM

Dela

Imorgon kliver tre svenskar in i tävlingen på Brottnings-VM i Kazakstan. Sveriges representant i 87 kg, Zakarias Berg tillhör en av Sveriges stora medaljhopp och hans VM-resa mot en medalj och en OS-plats startar i sextondelsfinal mot Taherisartang, Iran.

Berg slipper kvala och går direkt in i sextondelsfinal där iraniern Ramin Taherisartang väntar. Match 152 på matta C. Förväntat matchstart blir någon gång efter kl 08:30 imorgon. 

Iranska laget har genomgått en en generationsväxling och ställer upp med ett ungt lag. 22-årige Taherisartang är ganska oprövad men vann Asiatiska Mästerskapen 2017 i 80 kg.

Bergs lottning är förövrigt ganska tuff med ett par OS- och VM-medaljörer på sin halva. Vid en eventull åttondelsfinal väntar bland annat azerern Islam Abbasov som har tre raka EM-silver på meritlistan. 

Ytterligare två svenskar går in i VM imorgon. Daniel Soini, 67 kg slipper också kvala och ställs mot förra årets VM-trea Gevorg Sahakyan, Polen i sextondelsfinal. En mycket tuff lottning mot omväntspecialisten Sahakyan. Detta blir match 88 på matta A (matchstart efter 08:30). 

Siste svensk upp på matta imorgon är Pontus Lund, 97 kg. Precis som för övriga svenskar så slipper Lund kvala. I sextondelsfinalen väntar ett hett "svenskmöte" när Lund ställs mot AIK Brottnings Leon Kessidis som tävlar för Grekland. Sist herrarna möttes var vid SM i Sundsvall i februari. Den gången tog Kessidis hem segern men Lund har flera skalper mot just Kessidis så här kan vi vänta oss en stenhård kamp i sex minuter. Mötet äger rum någon gång efter kl 08:30 imorgon, match 185 på matta D.

Bogdan Kourinnoi som startade sitt VM idag hann aldrig riktigt komma in i tävlingen. Efter att han blivit nerdömd mot Ungraren Zoltan Levai, Ungern i kvalet i 82 kgs-klassen, tappade Bogdan hela fem poäng på en matchflykt och en rullning. 0-5 var också ställningen vid periodpausen då tre minuters brottning hade passerat. I andra perioden försökte svensken höja tempot men ungraren svarade på tempoökningen och kunde till sist vinna med teknisk överlägsenhet: 8-0. Ungraren som tillhörde en av förhandsfavoriterna förlorade sedan mot den regerande Europamästaren Rajbek Bisultanov, Danmark i åttondelsfinal. Därmed var Bogdan utslagen då hans återkvalschanser försvann samma sekund som Levai förlorade.

Live-sändningar hittar man på https://unitedworldwrestling.org/event/world-championships-36

Tävlingen statar 07:00 (svensk tid) imorgon.  

Kontakter

Om

Svenska Brottningsförbundet
Svenska Brottningsförbundet
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

http://www.swedewrestling.se

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Gällivare Sportklubbs pressmeddelande – Jenny Fransson4.2.2020 12:33:10 CETPressmeddelande

Gällivare Sportklubb är chockade över det besked som nått oss att Jenny Fransson har lämnat ett positivt dopingprov. Varje form av doping är oacceptabel – något vi tar avstånd ifrån. Vi i föreningen står för en ren idrott. En process har nu startats på Dopingkommissionen - en utredning ska göras enligt fastställda rutiner. Det är viktigt att man får klarhet i det som hänt – viktigt med fakta. Föreningen agerade omedelbart under måndagen efter beskedet med att samla alla tränare, ledare och styrelse i brottningssektionen för att utifrån vår föreningspolicy – där nyckelord är bl a öppenhet, ärlighet och förtroende - diskutera det som hänt. Föreningen är mycket stolt över den bredd och topp vi har inom brottningen och de mycket stora framgångar vi haft under många år. Vi har följt Jenny under hela hennes idrottskarriär. Vi har stöttat henne och hon har hela tiden varit en förebild för föreningen och våra barn och ungdomar med sitt sätt att vara. Självfallet är våra tankar just nu hos Jenn

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum