Svenska Orienteringsförbundet

Bergman överlägsen – Alexandersson pressad av Ohlsson

Dela

Det blev favoriter i repris när orienteringens Swedish League fortsatte med en långdistans i Värmland. Precis som i lördagens medeldistans gick segrarna till Gustav Bergman, Ravinen, och Tove Alexandersson, Stora Tuna. Den förstnämnde hade en jättemarginal, den sistnämnda hade två sekunder till godo.

Tove Alexandersson på väg mot segern. (fri bild)
Tove Alexandersson på väg mot segern. (fri bild)

Tove Alexanderssons seger var långt ifrån självklar. Vid varvningen på arenan, en och en halv kilometer före mål, ledde hon med 47 sekunders marginal till Karolin Ohlsson, Järla.

Vid målstämplingen skilde endast två sekunder. Detta efter 12 kilometers tuff orientering.

- Orienteringstekniken har inte stämt den här helgen. Jag har helt enkelt inte varit tillräckligt fokuserad, säger Alexandersson.

Ändå blev det dubbelseger. Det säger en del om Toves kapacitet.

Karolin Ohlsson var långt ifrån nöjd när hon sprungit i mål. Det undgick ingen som befann sig på arenan. Men när hon sansat sig säger hon att det ändå känns bra att veta att hon är så nära suveräna Alexandersson.

- Det känns att jag håller den nivå jag hade ifjol, jag har nog till och med tagit ett steg framåt, och det känns framför allt bra att få revansch efter en riktigt dålig medeldistans.

Trea slutade Sara Hagström, IFK Göteborg.

Gustav Bergman, Ravinen, var helt överlägsen i herrklassen. Segermarginalen till tvåan Emil Svensk, Stora Tuna var över tre och en halv minut.

- Det var ganska tunga ben i dag, men jag har bra grundkapacitet och den fina terrängen passar mig riktigt bra. Jag har gjort två mer eller mindre prickfria lopp, säger Bergman, som inte är orolig att formen ska ha kommit för tidigt på året.

- Det är ingen som är formtoppad nu, men visst, jag har inte riktigt fått till det på VM hundra procent som jag velat de senaste åren. Men ifjol exempelvis berodde det på att jag fick en knäskada precis innan. Bara jag lyckas hålla mig hel och frisk så har jag goda möjligheter. Vinterträningen har gått bra och jag tycker att jag är bättre än någonsin.

Martin Regborn från Hagaby kom trea.

I H20 segrade Axel Granqvist, Ravinen, D20 vanns av Isa Envall, Hakarpspojkarna, H18 av Viktor Svensk, Stora Tuna och D18 av Klara Åkerman Sjöström, Västerås.

Swedish Leagues andra och tredje deltävling avgjordes mellan Säffle och Grums i Värmland. Ligan avslutas första helgen i maj med tre deltävlingar i Stockholm.

Resultat, Swedish League, långdistans
Damer
1) Tove Alexandersson, Stora Tuna OK, 1.16.54, 2) Karolin Ohlsson, Järla Orientering, +0.02, 3) Sara Hagström, IFK Göteborg Orientering, +0.38, 4) Natalia Gemperle, Alfta-Ösa OK, +1.18, 5) Lilian Forsgren, OK Tisaren, +2.06, 6) Anna Bachman, IFK Lidingö SOK, +2.48.
Herrar
1) Gustav Bergman, OK Ravinen, 1.24.50, 2) Emil Svensk, Stora Tuna OK, +3.39, 3) Martin Regborn    Hagaby, GoIF Örebro, +3.45, 4) Albin Ridefelt, OK Linné, +5.39, 5) Simon Hector, Snättringe SK, +6.35, 6) Max Peter Bejmer, IFK Göteborg Orientering, +6.44.

Intervjuer med Gustav Bergman, Tove Alexandersson och Karolin Ohlsson
Fler videor

Kontakter

Bilder

Tove Alexandersson på väg mot segern. (fri bild)
Tove Alexandersson på väg mot segern. (fri bild)
Ladda ned bild
Från vänster: Emil Svensk, Gustav Bergman och Martin Regborn. (fri bild)
Från vänster: Emil Svensk, Gustav Bergman och Martin Regborn. (fri bild)
Ladda ned bild
Från vänster:  Karolin Ohlsson, Tove Alexandersson och Sara Hagström (fri bild.
Från vänster: Karolin Ohlsson, Tove Alexandersson och Sara Hagström (fri bild.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Orienteringsförbundet
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

010-4765360http://www.svenskorientering.se/

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 84 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum