DramatenDramaten

Bergmanfestivalen för de unga: Det sista barnet av Jörgen Dahlqvist

Dela

Det sista barnet är en flickas redogörelse av en chockartad händelse där verklighet blandas med fantasier. Inspirerad av allt från Don Quijote till Det sjunde inseglet ger hon sig ut för att störta vuxenvärlden. Det sista barnet är den andra fristående delen i Flickland-trilogin. Premiär den 26 augusti på Lejonkulan.

En dag kommer Prissie till skolan och möts av att hennes bästis Rickie sitter och dricker kaffe med de äldre tjejerna i kafeterian. Och inte nog med det. Hon har andra kläder på sig. Och inte nog med det. Hon säger: jag blev vuxen igår. Det är katastrof! Prissie ger sig ut på omvälvande äventyr för att störta vuxenvärlden och möter både Döden, Harry Potter och Riddar Kato på vägen.

Erik Holmström är känd för sina hyllade dockteaterföreställningar på Malmö Dockteater. Det sista barnet är den andra fristående delen i Flickland-trilogin, som inleddes med Det nya normala skriven av Jörgen Dahlqvist.

Manusförfattaren Jörgen Dahlqvist driver Teatr Weimar i Malmö som sedan början av 2000-talet varit en framstående frigruppsteater.

Medverkande: Rakel Benér Gajdusek

Av: Jörgen Dahlqvist
Regi: Erik Holmström
Scenografi och kostym: Erika Magnusson
Ljusdesign: Jesper Larsson
Peruk och mask: Thea Holmberg Kristensen

Urpremiär den 26 augusti, Lejonkulan. Unga Dramaten. Rekommenderas från 13 år. Del av Bergmanfestivalen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Rakel Benér Gajdusek/Det sista barnet. Dramaten. Foto: Sören Vilks
Rakel Benér Gajdusek/Det sista barnet. Dramaten. Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten& presenterar: Who’s afraid of Jenny Wilson?5.9.2018 08:58Pressmeddelande

Artisten Jenny Wilson, regissören Py Huss-Wallin och konstnären Hanna Kisch blir de första att tolka Dramaten&:s nya format Performance concert. Tillsammans har de tre konstnärerna skapat en föreställning som förenar livemusik, teater och performance. Med föreställningen vill de ta oss genom natten mot gryningen. Genom rädslor och sorg och vilda begär. Hela världen är i en skälvande rörelse, inget kommer någonsin vara så som det en gång var. För vem är rädd för vem nu? Urpremiär för Who´s afraid of Jenny Wilson den 8 november på Lilla scenen. Biljetterna släpps idag onsdag den 5 september klockan 12.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum