Region Örebro län

Bergslagen Cycling står värd för friluftsfestival

Dela

Bergslagen Cycling är en av de värdar som helgen den 20-22 maj bjuder in till Outdoor Festival STHLM på Djurgården i Stockholm. Under dessa tre dagar ges festivalbesökare möjlighet att testa en rad olika friluftsaktiviteter, bland annat mtb-cykling.

- Allt fler söker sig till skogen för att cykla och på senare tid har mountainbike blivit en naturlig del av friluftslivet. Men vi vill locka fler att hitta ut i naturen och till vårt län, och vi vill göra det på de sätt som passar var och en. Det gör vi bland annat genom att medverka vid Outdoor Festival STHLM, säger Irén Lejegren (S), ordförande i Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd.

Under Outdoor Festival STHLM fylls en friluftscamp på centrala Djurgården av äventyr, upplevelser och prova-på-aktiviteter. Bland annat kommer Bergslagen Cycling att komplettera de 154 cykelleder som finns i Örebro län med en 155:e på Djurgården.

- Det blir cykling i en helt annan miljö än i Bergslagens skogar men likafullt blir det härlig cykling som vi kombinerar med ett roligt quiz som passar både barn och vuxna, säger Simon Tullstedt, projektledare för Bergslagen Cycling.

Förhoppningsvis kan Bergslagens Cyclings medverkan på festivalen leda till att fler personer väljer att turista i Örebro län.

- Stockholmarna är en viktig målgrupp för länets besöksnäring eftersom det är ett perfekt weekendavstånd mellan Stockholm och Örebro län. Så genom att visa upp de fina möjligheter till friluftsliv som finns i länet kan vi locka fler besökare vilket i sin tur kan leda till nya arbetstillfällen inom turismsektorn, säger Irén Lejegren.

Fakta Bergslagen Cycling

Bergslagen Cycling är ett samarbete mellan Region Örebro län, Örebro läns kommuner och föreningar i Örebro län. Bergslagen Cycling är med sina 154 cykelleder, som tillsammans mäter 4 200 kilometer, Sveriges ledtätaste och största cykelområde.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande för regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Simon Tullstedt, projektledare för Bergslagen Cycling, telefon: 019-602 63 55

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Irén Lejegren, ordförande för regionala tillväxtnämnden.
Irén Lejegren, ordförande för regionala tillväxtnämnden.
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Kunskapsdag för att säkra kompetensen på framtidens arbetsmarknad7.6.2022 08:41:32 CEST | Pressinbjudan

Samtidigt som arbetslösheten är fortsatt hög i länet finns en kraftig efterfrågan inom vissa branscher på kompetent och utbildad personal. Region Örebro län arbetar i flera projekt för att långsiktigt förbättra kompetensförsörjningen och därmed komma tillrätta med den obalans som i dag finns på länets arbetsmarknad. Ett steg för att få fler i studier som kan leda till arbete är den konferens som anordnas i Örebro den 8 juni, Framtidens arbetsmarknad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum