Brynäs IF

Bertilsson kvar i Brynäs IF ”Kommer göra det otroligt svårt att göra mål på Brynäs”

Dela

Vid midnatt blev det klart att backen Simon Bertilsson stannar kvar i Brynäs IF för spel säsongen 2018/2019. Bertilsson väljer att inte utnyttja ”Out-Klausulen”.

Bildbyrån
Bildbyrån

Vid midnatt blev det klart att backen Simon Bertilsson stannar kvar i Brynäs IF för spel säsongen 2018/2019. Bertilsson väljer att inte utnyttja ”Out-Klausulen”.

-Det känns helt rätt för mig att stanna och spela vidare i Brynäs IF. Klubben ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram mot den kommande säsongen. Vi får ett grymt bra lag och vi är ett skönt gäng i truppen. Jag vill ta ytterligare SM-guld i Brynäströjan, säger Simon Bertilsson.


Simon Bertilsson, född 1991, kom till Brynäs IF som 16- åring och har gått hela vägen genom föreningens egen talangutveckling Morgondagens Brynäsare och har sedan spelat i Brynäs IF:s herrlag från säsongen 2008/2009.

-Vi har under lagbygget haft i beredskap att Berra skulle lämna för spel i KHL. Men nu när det står klart att han blir kvar i klubben så är vi såklart otroligt nöjda med det. Vi kan nu konstatera att vi har en backsida som är mycket stark, som tillsammans med vårt målvaktspar kommer göra det otroligt svårt att göra mål på Brynäs framöver, säger Stefan Bengtzén, sportchef Brynäs IF.

Så här ser Brynäs IFs backuppställning ut just nu

#4 Nicklas Lundgren kontrakt till 19/20
#5 Lukas Kilström, kontrakt till 19/20
#9 Niclas Andersén, kontrakt till 20/21
#10 Marcus Ersson, kontrakt till 19/20
#13 Ryan Gunderson, kontrakt till 18/19
#15 Simon Bertilsson, kontrakt till 18/19
#94 Henrik Larsson, kontrakt till 18/19


Arbetet med lagbygget fortsätter för Brynäs IF och sportchef Stefan Bengtzén har siktet inställt på framförallt två för Brynäsarna kända namn.

-Förhoppningsvis är nästa steg att lägga till den unge talangen Adam Boqvist i lagbygget, vars utvecklingskurva kommer bli väldigt intressant att följa kommande säsong, berättar Bengtzén.

En annan pusselbit som ska adderas till lagbygget är en forward.

-Vi har fortsatta starka förhoppningar om att komma till ett avslut med Aaron Palushaj, vi för en löpande dialog och jag har positiva känslor och tror att vi återigen ska få se Aaron i Brynäströjan med nr 8 på ryggen, säger Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bildbyrån
Bildbyrån
Ladda ned bild

Länkar

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum