Linköpings kommun

Berzeliusskolan inleder utbyte med Kina

Dela

Nu inleder Berzeliusskolan ett nytt elev- och lärarutbyte med en skola i Kina. Media välkomnas att närvara vid ett av ungdomarnas gemensamma arbetstillfällen.

Tid: Torsdag 4 oktober klockan 11:00

Plats: Berzeliusskolan

Berzeliusskolan får besök av femton elever och två lärare från Zhixin High School Guangzhou i Kina. Ungdomarna kommer arbeta tillsammans i ett projekt med fokus på FN’s globala miljömål.

– Vi är övertygade om att samarbetet kommer att gynna båda skolorna. De elever och lärare som ingår får en unik möjlighet till internationella perspektiv på vardagsliv, undervisning och miljöfrågor. Dessutom skapas en chans till livslånga kontakter för eleverna från de båda skolorna, säger Marcus Lindén, rektor på Naturvetenskapsprogrammet på Berzeliusskolan.

Eleverna ska studera och diskutera de ekologiska avtryck vi människor lämnar på jorden, hur vi kan förändra vår livsstil och hur vi kan ta hjälp av teknik och tekniska innovationer för att minska avtrycken. De ska bland annat kartlägga hur de respektive värdfamiljerna förbrukar jordens resurser.

– Vi hoppas att det här är starten på ett långvarigt utbyte mellan skolorna, säger Marcus Lindén.

I Guangzhou kommer de svenska eleverna göra motsvarande kartläggning och beräkningar hos sina värdfamiljer.

Kontakta rektor Marcus Lindén för information om aktuell sal på Berzeliusskolan. 013 – 20 73 69, marcus.linden@linkoping.se.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum