Linköpings kommun

Berzeliusskolans gymnasium får spetsutbildning i matematik

Dela

Skolverket har beviljat Berzeliusskolan möjlighet att starta riksrekryterande spetsutbildning inom matematik på Naturvetenskapsprogrammet. Spetsutbildningen startar höstterminen 2017 och har maximalt 30 platser per år.

Berzeliusskolans gymnasium får starta riksrekryterande spetsutbildning inom matematik på Naturvetenskapsprogrammet.

– Vi har sedan många år en lokal spetsutbildning på naturvetenskapsprogrammet här på Berzeliusskolan. Med den riksrekryterande utbildningen kan vi ytterligare förfina vårt framgångsrika koncept. Våra elever erbjuds nu flera nya specialiseringskurser att välja på och utökade möjligheter att läsa högskolekurser redan på gymnasiet, säger Marcus Lindén, rektor på Naturvetenskapsprogrammet.

– Nu kan vi erbjuda våra elever spetsutbildning inom matematik och naturvetenskap från årskurs 7 på grundskolan till årskurs 3 på gymnasiet. Så kan vi stimulera högpresterande elever att öka utbildningstakten och samtidigt fördjupa och bredda sina kunskaper i matematik, säger Magnus Johansson enhetschef på Berzeliusskolan.

– Jag är stolt över att vi i Linköping har kompetensen att erbjuda en riksrekryterande spetsutbildning i matematik. Det är också glädjande att se hur bra samarbetet mellan den kommunala skolan och universitetet utvecklas med tillgång till gästföreläsare, studiebesök och handledarstöd, säger Karin Granbom Ellison, kommunalråd (L) och ordförande i bildningsnämnden.

De riksrekryterande gymnasiala spetsutbildningarna är en försöksverksamhet som idag får omfatta högst 20 nationella utbildningar varav högst 10 avser matematik eller naturvetenskap. Från nästa höst utökas antalet utbildningar till 26. Eleverna ska ges möjlighet att fördjupa och bredda sina kunskaper och läsa kurser vid universitet eller högskola parallellt med sina gymnasiestudier.

Skolverkets beslut gäller för utbildning som påbörjas under tiden 1 juli 2017- 30 juni 2022. Högst 30 elever får påbörja spetsutbildningen varje år. Urvalet till utbildningen ska ske via betyg och ett muntligt test i matematik.

För ytterligare information kontakta Marcus Lindén, rektor på Naturvetenskapsprogrammet, 013-20 73 69, Magnus Johansson enhetschef på Berzeliusskolan, 013-20 74 03 eller bildningsnämndens ordförande Karin Granbom Ellison (L), 072-582 81 74.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum