RF/SISU

Besked om matcher och tävlingar för seniorer under nästa vecka

Dela

Idag onsdag hade Riksidrottsförbundet ytterligare ett möte med Folkhälsomyndigheten. Vid mötet diskuterades möjliga lösningar för att kunna komma igång med matcher, tävlingar och cuper på seniornivå.

Stefan Bergh och Björn Eriksson - Bild tagen i Almedalen 2019
Stefan Bergh och Björn Eriksson - Bild tagen i Almedalen 2019

Vid mötet lyfte vi fram hur elitidrotten ska kunna anpassa verksamhet runt tävling och matcher för att inte riskera smittspridning. Men ocksåvad som, utifrån rådande smittskyddsläge, kan gälla för tävlingsidrott för vuxna på andra nivåer än elit. Dialogen fortsätter och Folkhälsomyndigheten har lovat att komma med besked nästa vecka, säger Stefan Bergh,generalsekreterare Riksidrottsförbundet. 

I början av nästa vecka kommer Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten återigen att träffas för att samråda kring när och hur matcher, tävlingar och cuper på seniornivå ska kunna komma igång. 

– Idrotten har under hela denna kris tagit ett stort ansvar genom att både ställa in verksamhet och ställa om verksamhet för att fortsatt bidra till folkhälsa. Ett tydligt besked så snabbt som möjligt från Folkhälsomyndigheten underlättar för idrotterna och ger förutsättningar att komma igång på ett genomarbetat och coronasäkrat sätt. Det ger också Riksidrottsförbundet möjligheter att ge stöd till de 72 olika specialidrottsförbunden kring bedömning av hur tävlingsverksamhet kan bedrivas under nuläget i denna kris, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.


För mer information kontakta 

Björn Eriksson 
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06 

Stefan Bergh
Generalsekreterare Riksidrottsförbundet 
08-699 60 30 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Stefan Bergh och Björn Eriksson - Bild tagen i Almedalen 2019
Stefan Bergh och Björn Eriksson - Bild tagen i Almedalen 2019
Ladda ned bild

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum