Uppsala kommun

Besked om spel på Studenternas den 8 april dröjer

Dela

Svenska fotbollsförbundet har idag gjort den årliga besiktningen av den nya arenan på Studenternas. Syftet var att fastställa om det är möjligt för IK Sirius att göra hemmapremiär på arenan den 8 april. SvFF kunde inte ge ett klart besked, utan återkommer den 4 april för att ge ett slutgiltigt besked om matchen måste flyttas eller inte.

- Det finns fortfarande möjligheter till premiärspel på den nya arenan för Sirius den 8 april, vi får avvakta ett tag till innan vi får ett slutgiltigt besked säger Josefine Åhrman, idrotts- och fritidschef.

Ända sedan kommunen satte spaden i marken för att bygga den nya arenan i november 2017 har man tillsammans med Sirius haft fokus på hemmapremiären säsongen 2019.

- Det blir ett nytt återbesök nästa vecka. Anledningen till detta är att vissa punkter behöver åtgärdas och ombesiktas, säger Johan Quarfordt

IK Sirius ska ha sin första hemmamatch den 8 april. Om det inte går att spela på Studenternas då, flyttas matchen till Gävle. Hemmapremiär blir då den 20 april.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till väldens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum