Värmdö Kommun

Beslut att ambulanshelikopterns placeras i Österåkers kommun

Dela

Det är nu klart att Region Stockholms ambulanshelikopter får sin fasta bas i Ullna, i Österåkers kommun. Den prehospitala vården i regionen är avgörande för att invånare vid akuta behov ska få snabb vård och ambulanshelikoptern är en viktig faktor för skärgårdsbor.

Värmdö kommun har länge aktivt verkat för att hitta en långsiktig lösning av ambulanshelikopterns lokalisering och det har varit en utdragen process. 

– Jag är oerhört besviken på Regionens beslut. Vi anser att Värmdös centrala lokalisering i regionen med god räckvidd framförallt till hela Stockholms skärgård vore ett mycket lämpligare alternativ och jag förutsätter att tillgängligheten inte tummas på någonstans, säger Deshira Flankör, Kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun. 

På längre sikt kan behovet av en flygplats för fler helikoptrar uppstå varpå kommunen med fördel ser att regionen utreder om det går att sammanföra ambulanshelikoptern med allmänflyg och att en gemensam finansiering hanteras i länsplanen. 

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen har gjort ett omfattande utredningsarbete och funnit att skälen överväger klart för placering i Ullna. Läs mer i Region Stockholms information: www.sll.se 

Nyckelord

Kontakter

Deshira Flankör (M)Kommunstyrelsens ordförande, Kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje.
Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

Tel:08-570 471 20deshira.flankor@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

En bostadskö som prioriterar Värmdöborna9.6.2021 16:34:45 CEST | Pressmeddelande

För att förbättra Värmdöbornas möjligheter att få en bostad genom det kommunala bostadsbolaget VärmdöBostäder föreslås på kommande kommunstyrelse en förändrad inriktning för hur bolagets bostäder ska förmedlas. Under förutsättning att kommunstyrelsen beslutar enligt förslaget kommer VärmdöBostäder få ett tydligare uppdrag att i första hand förmedla lägenheter till boende i Värmdö kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum