Värmdö Kommun

Beslut att ambulanshelikopterns placeras i Österåkers kommun

Dela

Det är nu klart att Region Stockholms ambulanshelikopter får sin fasta bas i Ullna, i Österåkers kommun. Den prehospitala vården i regionen är avgörande för att invånare vid akuta behov ska få snabb vård och ambulanshelikoptern är en viktig faktor för skärgårdsbor.

Värmdö kommun har länge aktivt verkat för att hitta en långsiktig lösning av ambulanshelikopterns lokalisering och det har varit en utdragen process. 

– Jag är oerhört besviken på Regionens beslut. Vi anser att Värmdös centrala lokalisering i regionen med god räckvidd framförallt till hela Stockholms skärgård vore ett mycket lämpligare alternativ och jag förutsätter att tillgängligheten inte tummas på någonstans, säger Deshira Flankör, Kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun. 

På längre sikt kan behovet av en flygplats för fler helikoptrar uppstå varpå kommunen med fördel ser att regionen utreder om det går att sammanföra ambulanshelikoptern med allmänflyg och att en gemensam finansiering hanteras i länsplanen. 

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen har gjort ett omfattande utredningsarbete och funnit att skälen överväger klart för placering i Ullna. Läs mer i Region Stockholms information: www.sll.se 

Nyckelord

Kontakter

Deshira Flankör (M)Kommunstyrelsens ordförande, Kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje.
Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

Tel:08-570 471 20deshira.flankor@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Värmdö begär möte med Trafikverket16.8.2021 08:52:08 CEST | Pressmeddelande

I ett brev till Trafikverket anser Värmdö kommun att myndigheten måste prioritera infrastrukturen på Värmdö och kommunen begär därför ett möte mellan ledande företrädare för att diskutera Värmdös infrastruktur och konkreta åtgärder som måste prioriteras. Kommunen anser att satsningar på vägarna är långt eftersatta och pekar ut en rad åtgärder som behöver komma på plats både kortsiktigt och långsiktigt.

Fungerande kollektivtrafik av yttersta vikt för Värmdö16.6.2021 18:27:57 CEST | Pressmeddelande

I och med de trafikförändringar som planeras i SL-trafiken 2021/2022 har Värmdö kommun beretts tillfälle att yttra sig. En fungerande kollektivtrafiken är av yttersta vikt för Värmdö, en expanderande kommun med delvis utmanade infrastruktur och en stor och varierad geografisk yta, fastslås i yttrandet. Vidare ser man även behovet av ett betydligt större kollektivtrafikutbud i Värmdö kommun i närtid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum