Åklagarmyndigheten

Beslut att släppa misstänkt i Norrköping ur häktet överklagas inte

Dela

I går onsdag beslutade Norrköpings tingsrätt att släppa den åtalade mamman till en treåring som hittades död i sitt hem i Norrköping i januari i år. Åklagaren kommer inte att överklaga tingsrättens beslut.

- Jag har beslutat att inte överklaga tingsrättens beslut att häva häktningen. Min bedömning är att ett överklagande i det här skedet av processen sannolikt inte skulle leda till någon ändring av tingsrättens beslut. Vi avvaktar nu den fortsatta huvudförhandlingen i målet som äger rum den 30 juli, säger kammaråklagare Thomas Ramstedt som bevakar ärendet när ordinarie åklagare har semester.

Åklagaren har ingen möjlighet att lämna ytterligare kommentarer och är inte tillgänglig för media förrän dom meddelats i målet.


Målnummer i Norrköpings tingsrätt: B 353-20


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum