RF/SISU

Beslut om avstängning av brottaren Jenny Fransson står kvar

Dela

Riksidrottsnämnden (RIN) har idag beslutat att inte ändra Dopingnämndens beslut om att stänga av brottaren Jenny Fransson under fyra år.

Bakgrunden till ärendet är att analysen av ett dopingprov som togs vid en kontroll i Jenny Fransson bostad den 9 januari 2020 visade på förekomst av metaboliter till metyltestosteron. Jenny Fransson har till stöd för att hon inte ska anses ha begått en dopingförseelse anfört att analysen av hennes dopingprov på ett antal punkter har avvikit från WADA:s internationella standard för laboratorier.

Riksidrottsnämnden, RIN, har dock funnit att den utredning som Jenny Fransson lagt fram inte ger tillräckligt stöd för att det förekommit en sådan avvikelse och att den har orsakat det positiva resultatet. Följaktligen har Jenny Fransson enligt RIN begått en dopingförseelse och ska stängas av under fyra år.

RIN:s beslut har fattats enhälligt av de sex deltagande ledamöterna.

För mer information kontakta

Bo Bengtsson
Riksidrottsnämnden
070 836 63 02

Nyckelord

Kontakter

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 20 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum