Linköpings kommun

Beslut om distansundervisning inom den kommunala gymnasie- och vuxenutbildningen

Dela

Linköpings kommun har idag fattat beslut om distansundervisning på alla kommunala gymnasieskolor, kommunala vuxenutbildningar och särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola från och med i morgon. Åtgärden syftar till att bromsa spridningen av det nya coronaviruset.

Linköpings kommun följer regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendation och kommer att bedriva distansundervisning på alla kommunala gymnasieskolor från och med i morgon onsdag. Beslutet är fattat av bildningsnämndens ordförande Åsa Wennergren (L).

– Vi fortsätter att bedriva undervisning, men på distans. Eleverna får alltså inget skollov utan förväntas fortsätta genomföra sin utbildning och medarbetare är fortfarande i tjänst, säger Åsa Wennergren.

Linköpings kommun håller just nu på att ta fram information till berörda elever, vårdnadshavare och medarbetare. Sedan tidigare är det beslutat om studiedag för alla gymnasieelever under onsdagen. Studiedagen kommer att användas för att planera för att genomföra distansundervisningen på ett så bra sätt som möjligt.

Grundskolor och förskolor påverkas i nuläget inte av rekommendationen.

Läs mer på www.linkoping.se

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum