Stockholms stad

Beslut om förlängning av åtgärder för att minska smittspridningen – beslut i krisledningsnämnden den 17 mars 2021

Dela

Med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19 har finansborgarrådet idag sammankallat Stockholms stads krisledningsnämnd som fattat beslut om förlängning av åtgärder för att minska smittspridning inom vård- och omsorgsboenden, om förstärkningsteam i hemtjänsten och om tillfälligt utökad möjlighet att spara ledsagartid.

Förstärkningsteam i hemtjänsten

Alla äldre med hemtjänstinsatser som har konstaterad eller misstänkt covid-19, ska erbjudas hjälp av förstärkningsteam. I de fall en privat hemtjänstutförare inte har ett förstärkningsteam erbjuds den äldre förstärkningsteam från kommunal hemtjänstutförare.

Åtgärder för att minska smittspridning inom vård- och omsorgsboende

Personer med covid-19 i kombination med diagnoser som kan medföra ett riskbeteende, kan erbjudas plats vid särskilda korttidsboenden för personer med konstaterad smitta. Detta gäller även för personer som sedan tidigare bor permanent på ett vård- och omsorgsboende.

Tillfällig möjlighet att spara ledsagartid

Brukare ges möjlighet att spara beviljade ledsagartimmar upp till sex månader. Beslutet gäller timmar som beviljats från och med 1 mars 2020, och som påbörjas senast den 30 juni 2021. Motsvarande ska gälla omkostnadsersättning.

Dessa beslut förlängs till och med den 30 juni 2021 om inte annat beslutas.

Kontakt

För finansborgarrådet, Oskar Rådehed, 076-122 91 26
För äldre- och trygghetsborgarrådet, Maria Tiger Bodlund, 076-122 99 14

Om krisledningsnämnden

Krisledningsnämnden utgörs av borgarråden och dess huvuduppgift är att fatta strategiska beslut vid extraordinära händelser. Krisledningsnämnden har möjlighet att ta över hela eller delar av andra nämnders ansvarsområden för att kunna omfördela resurser och effektivisera hanteringen.

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Taikotrummor, kungliga hästar och digitalt dansgolv i Kulturnattens sex timmar långa livesändning!19.4.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under Kulturnatt Stockholms sex timmar långa sändning “Kulturnatts-TV” får vi inte bara uppleva världspremiären av Aino Tenkanens “Inner Circle” på Konserthuset Stockholm utan också besöka Livrustkammaren och Hovstallet, se indigofärgning till rytmerna av taikotrummor och shinobuéflöjt, dansa på Kvinnohistoriskas och Scenkonstmuseets digitala dansgolv och mycket mer!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum