Enköpings kommun

Beslut om höjda taxor och avgifter

Dela

Upplevelsenämnden hade möte den 16 mars. Då togs beslut om taxor och avgifter för 2022. Det togs även beslut om att stoppa en planerad investering i ny konstgräsplan.

Upplevelsenämnden hade sammanträde tisdagen den 16 mars. Nämnden beslutade att nästa år höja taxor och avgifter med 10-12 procent.

– Det är aldrig roligt att fatta beslut som har negativ påverkan på föreningslivet, säger upplevelsenämndens ordförande Kristina Eriksson och fortsätter:

– Jag ser det dock som ett nödvändigt beslut men tanke på det tuffa ekonomiska läget för kommunen. Vi ser också att Enköpings kommun ligger på lägre taxor än flera av våra grannkommuner.

Höjningen av taxor och avgifter innebär bland annat att hyran på en gräsplan, ishall eller sporthall höjs från 102 till 112 kronor per timme för bidragsberättigade föreningar.

Upplevelsenämnden beslutade också att stoppa en planerad investering i ny konstgräsplan.

– Även här är det ekonomiska läget avgörande och vi har satsat mycket på idrotten under flera år. Men nu måste vi prioritera för att klara ett antal viktiga investeringar de närmaste åren, säger Kristina Eriksson.

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum