Solna stad

Beslut om ny skola i Järvastaden

Dela

Den 21 mars beslutade kommunstyrelsen att etablera en ny skola i Järvastaden. Det är en F-3-skola för 240 elever som planeras på andra sidan Järva skjutbaneväg, intill ett naturnära område. Skolan byggs för att möta det växande behovet av elevplatser i stadsdelen och målsättningen är att den nya skolan ska starta höstterminen 2024.

Kommunstyrelsen beslutade den 21 mars att etablera en ny skola i Järvastaden. Skolan ska ha en kapacitet motsvarande 240 elever från förskoleklass till årskurs 3. Skolan planeras för lågstadieverksamhet med fritidshem, men ska även kunna ställas om till förskola om skolbehovet skulle minska och förskolebehovet öka. Den nya skolan kommer att ha ett tillagningskök för att möjliggöra att mat kan tillagas till skolans luncher och fritidshemmets frukostar och mellanmål. Vid uppförandet av skolan kommer krav att ställas på en hög miljöklassning.

- Järvastaden växer och för att säkerställa att barn i lågstadieåldern ska kunna gå i skola i närområdet så går vi nu vidare med att bygga en ny, modern skola i stadsdelen, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande Solna stad.

- Den nya skolan kommer att vara anpassad för att möta framtidens krav på undervisning. Skolan kommer även att vara centralt placerad med närhet till parkmiljö som kommer att skapa goda möjligheter till fysisk aktivitet, säger Marianne Damström Gereben, skolnämndens ordförande, Solna stad.

Centralt placerad med omfattande parkmiljö
Den nya skolan får en central placering i Järvastaden med närhet till en omfattande parkmiljö om cirka 15 000 kvadratmeter. Parken kommer att vara integrerad med den kringliggande bebyggelsen, däribland skolan, och bland annat innehålla en lekpark, naturlek, ytor lämpade för spontanlek och vistelseytor. Parkmiljön kommer tillsammans med skolgården att skapa goda möjligheter till fysisk aktivitet. 

Kontakter

Kontakt

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum