Uppsala kommun

Beslutet om fler deltidbrandsbrandmän i Alunda och Tierp skjuts upp

Dela

Räddningsnämnden skulle ha fattat beslut 25 mars om en utökning av antalet brandmän i beredskap till Uppsala brandförsvar. Men nämnden väljer att skjuta upp beslutet med hänsyn till det rådande läget med corona-smittan.

Beslut om fler deltidsbrandmän skjuts upp.
Beslut om fler deltidsbrandmän skjuts upp.

– Det känns såklart tråkigt. Vi hade sett fram emot en utökning. Men det är ett klokt beslut av nämnden med tanke på rådande situation, säger Elisabeth Samuelsson, brandchef vid Uppsala brandförsvar.

– Under rådande omständigheter väljer nämnden att avvakta till dess att vi vet hur de ekonomiska konsekvenserna blir på kommunernas respektive budgetar, säger Patrik Kjellin (S), ordförande i den gemensamma räddningsnämnden för Tierp, Uppsala och Östhammars kommuner.

Beslutet förväntades att fattas på räddningsnämndens sammanträde 25 mars. Nu skjuts det upp med hänsyn till corona.

– Vi hoppas kunna fatta beslut innan sommaren, säger Patrik Kjellin.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Beslut om fler deltidsbrandmän skjuts upp.
Beslut om fler deltidsbrandmän skjuts upp.
Ladda ned bild

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Nya beslut i Uppsala kommun med anledning av coronaviruset27.3.2020 16:19:24 CETPressmeddelande

Uppsala kommuns krisledningsnämnd sammanträdde på fredagen för tredje gången och fattade flera viktiga beslut i arbetet med anledning av coronaviruset. Det gäller åtgärder för att stötta butiker och restauranger och för att stötta särskilt utsatta gymnasieelever med lunch. Beslut togs även om att säkra bemanningen inom prioriterade verksamheter och att kommunanställda i så stor utsträckning som möjligt ska arbeta hemifrån.

Pressträff: Uppsala kommun stöttar näringslivet20.3.2020 11:50:00 CETPressmeddelande

Krisledningsnämnden i Uppsala kommer under fredag 20 mars sammanträda och fatta beslut med anledning av den rådande situationen kring coronaviruset. Bland annat handlar det om hur kommunen ska stötta näringslivet. Medverkande på pressträffen kommer vara Erik Pelling (S), krisledningsnämndens ordförande Mohamad Hassan (L), krisledningsnämndens förste vice ordförande Fredrik Ahlstedt (M), krisledningsnämndens andre vice ordförande samt aktuella tjänstepersoner. Dag och tid: 20 mars 15.30 Plats: Stationsgatan 12, plan 4 Välkomna!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum