Åre 2019

Besök Swiss House på Åre torg under alpina VM

Dela

Åre torg är navet i havet under alpina VM. Den som är på plats i Åre har sett hur House of Switzerland, eller Swiss House växer fram på torget – ett tillfälligt hem för alla schweizare och andra som vill njuta av full VM-fläkt.

Swiss house på Åre torg. Foto: Lisa Johansson.
Swiss house på Åre torg. Foto: Lisa Johansson.

House of Switzerland har varit ett koncept sedan alpina VM i Sestriere, Italien, 1997. Varje alpint VM har ett eget schweiziskt hus där det finns restaurang, bar och gott om VM-fest. Det schweiziska alpina laget har därmed ett tillfälligt hem under alpina VM där också besökare, oavsett nationalitet, är hjärtligt välkomna att fira alpin skidsport.

Vad kan du göra i Swiss House? Äta, dricka, ha trevligt och fira framgångar. TV-skärmar som visar tävlingarna finns också på plats.

Några särskilda event? Alla medaljceremonier med schweiziska åkare, firas också i Swiss House.

Öppettider:Swiss house är öppet varje dag klockan 08.00 – 02.00. Köket är öppet fram till klockan 23.00. Alla är välkomna med undantag för ett fåtal tillfällen då Swiss House tar emot privata sällskap.

Nyckelord

Bilder

Swiss house på Åre torg. Foto: Lisa Johansson.
Swiss house på Åre torg. Foto: Lisa Johansson.
Ladda ned bild
Restaurang och bar i Swiss house. Foto: Lisa Johansson.
Restaurang och bar i Swiss house. Foto: Lisa Johansson.
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Shiffrin siktar mot att försvara titeln - Hansdotter vill upprepa OS-succén16.2.2019 08:00:00Nyheter

Efter två intensiva veckor med tävlingar går vi in i avslutningshelgen med den disciplin som har det högsta tempot och de snabbaste och kortaste svängarna – det är dags för slalom! Damerna är först ut på lördagen och herrarna stänger alpina VM i Åre på söndagen. Shiffrin som stått högst upp på slalompallen sex av sju gånger i världscupen under säsongen är givetvis en storfavorit. Men utmanarna är många och de är rejält hungriga på seger.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum