Tyska Turistbyrån

Besök Tyskland på Travel News Market 2018

Dela
Tyska Turistbyrån med partner på Travel News Market 2017. FOTO: Tyska Turistbyrån AB
Tyska Turistbyrån med partner på Travel News Market 2017. FOTO: Tyska Turistbyrån AB

Kom och möt Tyska Turistbyrån med partners på höstens viktigaste event i resebranschen – Travel News Market på Stockholm Waterfront den 8 november kl. 10-18. Låt dig inspireras och få senaste nyheterna av våra partnerdestinationer Bremen, Garmisch-Partenkirchen, Memmingens flygplats, Allgäu, 9 städer + 1 i Niedersachsen och Lübeck. Som besökare registrerar du dig gratis på mässan här.

Tyskland har 300 restauranger som för närvarande är utmärkta med en till tre stjärnor i Guide Michelin, fler än någonsin tidigare. Med 361 stjärnor ligger Tyskland på en fantastisk andraplats efter Frankrike och är en av de bästa kulinariska resedestinationerna i Europa. Regionala matmarknader, matfestivaler och food truck-evenemang är en integrerad del av det urbana stadslivet.

– Just det stora antalet Michelinstjärnor i Tyskland är en välbevarad hemlighet och att prislappen dessutom är så mycket lägre än i Sverige eller andra länder på kontinenten, berättar Iris Müller, marknadschef på Tyska Turistbyrån.

Minnesplatsen Valentin i Bremen

Ubåtsbunkern Valentin var ett av de största militära projekten i Nazi-Tyskland. Ruinerna är idag ett besökscentrum och en minnesplats samt utställning. Du kan även göra en självguidad tur i anläggningen och lära dig om bunkerns historia från 1930-talet till idag.

Hotellet som är en hyllning till sin omgivning

Hotellet Werdenfelserei har öppet sedan juni i Garmisch-Partenkirchen. Det första boutiquehotellet av trä i Bayern är en hyllning till sin omgivning: stiligt, okonventionellt och avslappnat. Vid foten av Zugspitze, Tysklands högsta berg, njuter du av en perfekt paus från vardagen.

Alperna ligger bara en kort flygresa bort

Memmingens flygplats  i sydtyska Bayern har bra förbindelser åt alla håll och är också närmaste flygplatsen till Allgäu, Tysklands populäraste turistregion. Hit går två flyg varje vecka från Skavsta. Bara 25 minuters bilfärd härifrån hittar du CenterParcs Allgäu. Njut av tid för vandring eller skidåkning i Alperna eller dröm om att vara kung eller drottning när du besöker Slottet Neuschwanstein.

Kombinera Hannovermässan med 9 städer + 1 i Niedersachsen

Sverige är partnerland på Hannover Messe den 1-5 april 2019. Hannover, bilstaden Wolfsburg och de 8 historiska städerna ger fina möjligheter utanför mässan. Från januari 2019 finns chans till gratisbiljetter för researrangörer som förlägger konferenspaket hit.

Kulinariska njutningar i Lübeck

Med tiden har restaurangscenen i Lübeck berikats av många kreativa koncept: På Restaurang Labsaal används uteslutande lokala råvaror. I skön atmosfär serveras färskrostat kaffe och goda mackor på Neue Rösterei. Ett stort utbud av olika sorters gin hittar man på Dietrich’s.

Designskolan Bauhaus firar 100 år

2019 firar Tyskland 100-årsjubileet för grundandet av Bauhaus tillsammans med partners över hela världen. Grundad i Weimar 1919, flyttad till Dessau 1925 och stängd av nationalsocialisterna i Berlin 1933, existerade designskolan bara i totalt 14 år. Trots det har Bauhaus fortsatt att ha en stor påverkan, så än idag, som föregångare inom modernistisk och funktionalistisk konst och arkitektur. Bauhaus blev snabbt ett namn och center för internationella avantgarde-rörelsen. 1919 grundade arkitekten Walter Gropius den världskända konst- och designskolan under namnet 'Staatliches Bauhaus zu Weimar'. Bauhaus lärare och studenter åkte ut i världen och idéerna reste med dem – från Tel Aviv och Chicago till Santiago de Chile, Moskva och Tokyo.

Läs mer om Bauhaus och reselandet Tyskland på www.germany.travel/bauhaus.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tyska Turistbyrån med partner på Travel News Market 2017. FOTO: Tyska Turistbyrån AB
Tyska Turistbyrån med partner på Travel News Market 2017. FOTO: Tyska Turistbyrån AB
Ladda ned bild
Skattkammaren i Bremens rådhuskällare. FOTO: BTZ Bremer Touristik-Zentrale
Skattkammaren i Bremens rådhuskällare. FOTO: BTZ Bremer Touristik-Zentrale
Ladda ned bild
Marienkirche i Lübeck. FOTO: LTM/Uwe Freitag
Marienkirche i Lübeck. FOTO: LTM/Uwe Freitag
Ladda ned bild

Om

Tyska Turistbyrån
Tyska Turistbyrån
Box 27104
102 52 Stockholm

http://www.germany.travel/se/index.html

Tyskland - Det vänliga semesterlandet

På uppdrag av den tyska regeringen har Tyska Turistbyråns huvudkontor (DZT - Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.) arbetat i mer än femtio år för att sprida budskapet om reselandet Tyskland till den övriga världen. Tyskland är känt för sin turistiska mångfald över hela världen vilket har gjort uttrycket reselandet Tyskland till ett av de mest välkända varumärkena. Läs mer på www.germany.travel

Följ Tyska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Tyska Turistbyrån

Reseexperter från 20 länder samlade till workshop i Weimar med anledning av Bauhaus-jubileet 20192.11.2018 09:33Pressmeddelande

Till den andra Germany Incoming & Brand Summit den 25-26 oktober 2018 välkomnade Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) fler än 100 fackjournalister, influencers och experter från 20 länder, däribland Sverige. Bland mycket annat kunde de ta del av resultaten från World Travel Monitor 2017, som visade på att Tyskland är världsledande inom kulturresesegmentet. Dessutom deltog tjugo representanter från DZT:s utlandskontor i eventet för att fördjupa sin produktkunskap och för att diskutera marknadsföringsstrategier. Via interaktiva format fick deltagarna veta mer om hur man ur ett internationellt perspektiv upplever Tysklands kulturturistiska aspekter. Eventets huvudtema var 100-årsjubileet av grundandet av Bauhaus i Weimar 1919, vilket DZT har tillägnat en världsomspännande kampanj. Kongressen utfördes i samarbete med Thüringer Tourismus GmbH. I GfK Anholt Nation Brands Index 2018 ligger Tyskland återigen på plats 1 jämfört med marknadsvärdet för 50 andra nationer. Vadim Volos, Senior Vice

Tyskland får fotbolls-EM 202428.9.2018 14:53Nyheter

Tyskland står värdland för ännu en fotbollsfest med EM 2024. Det stod klart på torsdagen när Uefas exekutiva kommitté röstat om värdskapet. Tyskland anordnade senast fotbollsmästerskap 2006 (VM) och 1988 (EM i Västtyskland). Matcherna kommer på det stora hela att spelas på samma arenor som i VM 2006, närmare bestämt i städerna Berlin, München, Dortmund, Gelsenkirchen, Stuttgart, Hamburg, Düsseldorf, Köln, Leipzig och Frankfurt. Läs mer om reselandet Tyskland på www.germany.travel.

Kulinariska Tyskland bjuder fortsatt till bords24.9.2018 13:00Pressmeddelande

I samarbete med Egmont och Sveriges största resetidning Vagabond har Tyska Turistbyrån handplockat några av Tysklands kulinariska guldkorn och tipsar om sköna upplevelser, evenemang och mysiga höst- och vinteraktiviteter på sajten germany.travel/matochdryck och under hashtaggen #EnjoyGermanFood. Upplev landets stämningsfulla öl- och vinfester, charmiga julmarknader, konsthantverk i Lübeck, maritim stämning i Rostock eller smaka lokala delikatesser i Hamburg. Visste du att Tyskland har 300 restauranger som för närvarande är utmärkta med en till tre stjärnor i Guide Michelin, vilket är fler än någonsin tidigare. Med sammanlagt 361 stjärnor ligger Tyskland på en fantastisk andra plats efter Frankrike och kan se sig själv som en av de bästa kulinariska resedestinationerna i Europa. Men inte bara på gourmetfronten har Tyskland mycket att erbjuda utan även regionala matmarknader, matfestivaler och food truck-evenemang är en integrerad del av det urbana stadslivet. Den tyska mat- och dryckesk

DZT investerar i ytterligare digitala projekt20.9.2018 14:59Pressmeddelande

Det tyska förbundsministeriet för ekonomi och energi (BMWi) har skjutit till ytterligare pengar som möjliggör nya projekt i Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT:s) regi för att marknadsföra reselandet Tyskland. Fokus ligger på att ytterligare utveckla närvaron i globala Online Travel Companies (OTC), att vidareutveckla innovativa eventformat samt att implementera digitala teknologier som språkassistenter och chatbots.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum