Tyska Turistbyrån

Besök Tyskland på Travel News Market 2018

Dela
Tyska Turistbyrån med partner på Travel News Market 2017. FOTO: Tyska Turistbyrån AB
Tyska Turistbyrån med partner på Travel News Market 2017. FOTO: Tyska Turistbyrån AB

Kom och möt Tyska Turistbyrån med partners på höstens viktigaste event i resebranschen – Travel News Market på Stockholm Waterfront den 8 november kl. 10-18. Låt dig inspireras och få senaste nyheterna av våra partnerdestinationer Bremen, Garmisch-Partenkirchen, Memmingens flygplats, Allgäu, 9 städer + 1 i Niedersachsen och Lübeck. Som besökare registrerar du dig gratis på mässan här.

Tyskland har 300 restauranger som för närvarande är utmärkta med en till tre stjärnor i Guide Michelin, fler än någonsin tidigare. Med 361 stjärnor ligger Tyskland på en fantastisk andraplats efter Frankrike och är en av de bästa kulinariska resedestinationerna i Europa. Regionala matmarknader, matfestivaler och food truck-evenemang är en integrerad del av det urbana stadslivet.

– Just det stora antalet Michelinstjärnor i Tyskland är en välbevarad hemlighet och att prislappen dessutom är så mycket lägre än i Sverige eller andra länder på kontinenten, berättar Iris Müller, marknadschef på Tyska Turistbyrån.

Minnesplatsen Valentin i Bremen

Ubåtsbunkern Valentin var ett av de största militära projekten i Nazi-Tyskland. Ruinerna är idag ett besökscentrum och en minnesplats samt utställning. Du kan även göra en självguidad tur i anläggningen och lära dig om bunkerns historia från 1930-talet till idag.

Hotellet som är en hyllning till sin omgivning

Hotellet Werdenfelserei har öppet sedan juni i Garmisch-Partenkirchen. Det första boutiquehotellet av trä i Bayern är en hyllning till sin omgivning: stiligt, okonventionellt och avslappnat. Vid foten av Zugspitze, Tysklands högsta berg, njuter du av en perfekt paus från vardagen.

Alperna ligger bara en kort flygresa bort

Memmingens flygplats  i sydtyska Bayern har bra förbindelser åt alla håll och är också närmaste flygplatsen till Allgäu, Tysklands populäraste turistregion. Hit går två flyg varje vecka från Skavsta. Bara 25 minuters bilfärd härifrån hittar du CenterParcs Allgäu. Njut av tid för vandring eller skidåkning i Alperna eller dröm om att vara kung eller drottning när du besöker Slottet Neuschwanstein.

Kombinera Hannovermässan med 9 städer + 1 i Niedersachsen

Sverige är partnerland på Hannover Messe den 1-5 april 2019. Hannover, bilstaden Wolfsburg och de 8 historiska städerna ger fina möjligheter utanför mässan. Från januari 2019 finns chans till gratisbiljetter för researrangörer som förlägger konferenspaket hit.

Kulinariska njutningar i Lübeck

Med tiden har restaurangscenen i Lübeck berikats av många kreativa koncept: På Restaurang Labsaal används uteslutande lokala råvaror. I skön atmosfär serveras färskrostat kaffe och goda mackor på Neue Rösterei. Ett stort utbud av olika sorters gin hittar man på Dietrich’s.

Designskolan Bauhaus firar 100 år

2019 firar Tyskland 100-årsjubileet för grundandet av Bauhaus tillsammans med partners över hela världen. Grundad i Weimar 1919, flyttad till Dessau 1925 och stängd av nationalsocialisterna i Berlin 1933, existerade designskolan bara i totalt 14 år. Trots det har Bauhaus fortsatt att ha en stor påverkan, så än idag, som föregångare inom modernistisk och funktionalistisk konst och arkitektur. Bauhaus blev snabbt ett namn och center för internationella avantgarde-rörelsen. 1919 grundade arkitekten Walter Gropius den världskända konst- och designskolan under namnet 'Staatliches Bauhaus zu Weimar'. Bauhaus lärare och studenter åkte ut i världen och idéerna reste med dem – från Tel Aviv och Chicago till Santiago de Chile, Moskva och Tokyo.

Läs mer om Bauhaus och reselandet Tyskland på www.germany.travel/bauhaus.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tyska Turistbyrån med partner på Travel News Market 2017. FOTO: Tyska Turistbyrån AB
Tyska Turistbyrån med partner på Travel News Market 2017. FOTO: Tyska Turistbyrån AB
Ladda ned bild
Skattkammaren i Bremens rådhuskällare. FOTO: BTZ Bremer Touristik-Zentrale
Skattkammaren i Bremens rådhuskällare. FOTO: BTZ Bremer Touristik-Zentrale
Ladda ned bild
Marienkirche i Lübeck. FOTO: LTM/Uwe Freitag
Marienkirche i Lübeck. FOTO: LTM/Uwe Freitag
Ladda ned bild

Om

Tyska Turistbyrån
Tyska Turistbyrån
Box 27104
102 52 Stockholm

http://www.germany.travel/se/index.html

Tyskland - Det vänliga semesterlandet

På uppdrag av den tyska regeringen har Tyska Turistbyråns huvudkontor (DZT - Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.) arbetat i mer än femtio år för att sprida budskapet om reselandet Tyskland till den övriga världen. Tyskland är känt för sin turistiska mångfald över hela världen vilket har gjort uttrycket reselandet Tyskland till ett av de mest välkända varumärkena. Läs mer på www.germany.travel

Följ Tyska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tyska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum