Avesta kommun

Besöksrekord för Metropoolen

Dela

Metropoolen - Avesta kommuns badhus - har slagit besöksrekord. Under 2018 valde 107 980 personer att komma till Metropoolen för att bada. Det tidigare rekordet från 2015 låg på 104 020 besökare.

Trots den varma sommaren lyckades alltså Avestas Metropoolen att locka besökare till inomhusbassängen än något annat år tidigare.

- Vi är otroligt glada och nöjda. Vi har hittat en bra balans mellan vår verksamhet, externa verksamheters önskemål och bra besökstider för allmänheten. Men framförallt har vi en väldigt bra personbalgrupp som bidrat till badets popularitet. Allt följer vår målsättning och ger goda förhoppningar om ett mer långsiktigt mål att nå 110 00 besökare per år, säger fritidschef Anna-Lena Pligg.

Med ett starkt 2018 i ryggen, laddar nu Metropoolen för ett år med nya badupplevelser.

- Nu fortsätter arbetet med att hitta nya spännande aktiviteter, så förhoppningsvis lever inte det nya rekordet så länge, säger Åsa Åman.

Mertropoolen har en motionsbassäng med 6 banor om 25 me3ter, nöjesbassäng, undervisningsbassäng med höj o ch sänkbar botten, två pubbelpooler, ett barnplask och en 78 meter lång vattenrutschkana.

För mer information kontakta:

Anna-Lena Pligg, 072-203 53 45

Nyckelord

Bilder

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

Krylbo i blickpunkten18.3.2019 16:01:26 CETPressinbjudan

Stadsdelen Krylbo i Avesta har under en period haft en negativ utveckling med ökad otrygghet. För ett halvår sedan var Krylbo i fokus i regional media. Samhället synades, granskades och beskrevs som ett otryggt samhälle i misär som ingen vill ta ansvar för. Vad hände sen? Möt politiker, polis, kommunala tjänstemän och bolag. De berättar vad som är på gång, vad som gjorts och vilka planer som finns för Krylbo och de som bor där.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum