Norrköpings kommun

Besöksservicen i Norrköping utvecklas

Dela

Nu utvecklar Norrköping sin besöksservice och anpassar turistinformationen mer efter besökarnas behov, som har förändrats och den digitala informationen blir allt viktigare. Nuvarande Turistcenter i Värmekyrkan stänger måndag den 1 oktober. För personlig service hänvisas fortsättningsvis till Kontaktcenter i Rosen, där även parkeringskort kommer att säljas. Biljettförsäljningen flyttar till Louis De Geer Konsert & Kongress.

Beslutet att stänga Turistcenter i Värmekyrkan är en del av Upplev Norrköpings utveckling av besöksservicen. Allt fler gäster hittar den information de söker på internet och använder sin smartphone när de är på resa. Besökare i dag förväntar sig också att det ska finnas information i direkt anslutning till den plats de befinner sig, till exempel vid besöksmålen och hotellen/boendeanläggningarna.

För de som vill ha personlig service och information kommer det att finnas tillgängligt på kommunens kontaktcenter på Trädgårdsgatan. Där kommer även försäljningen av parkeringskort att bedrivas i fortsättningen.

– Många andra destinationer i Sverige har gjort på liknande sätt. De handlar helt enkelt om att få en effektivare besöksservice och att nå gästerna där de vill ha informationen, säger Christina Leinonen, turistchef på Upplev Norrköping.

Upplev Norrköping planerar även att behovs- och säsongsanpassa besöksservicen genom att finnas på plats vid större evenemang och att sätta upp ett flertal så kallade Info-points, med enklare turistinformation på strategiska platser runt om i Norrköpings kommun. Det kan vara i butiker eller på besöksmål där gäster i staden ofta befinner sig.

– Man kan säga att vi går från en traditionell turistbyrå till nytänkande besöksservice. Digitala medier är och att finnas på plats där besökare rör sig. Vid O-Ringen nästa sommar kommer vi till exempel att finnas på plats i O-Ringen-staden. Det lokala värdskapet är fortsatt väldigt viktigt och vi som bor och verkar här har ett gemensamt ansvar för att Norrköping ska uppfattas som en gästvänlig stad, säger Christina Leinonen.

Kontaktperson:
Christina Leinonen
Titel: turistchef, Upplev Norrköping
Telefon: 0730-20 26 79

_____________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Nyckelord

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Fyra första åren med Norrköpings filmfond överträffar förväntningarna18.12.2018 14:34Pressmeddelande

Norrköpings kommun startade Norrköpings filmfond 2015 för att skapa ett hållbart och attraktivt filmproduktionsklimat samt verka för en växande och stark lokal filmbransch. När Norrköpings filmfond idag redovisade de fyra första årens verksamhet stod det klart att fonden gett de resultat man hoppats på. Under 2018 har 13 miljoner människor sett film och TV gjord i Norrköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum