Tekniska verken i Linköping

Beställ julgranshämtning

Dela

Villaägare som vill ha sin julgran hämtad när helgerna är firade behöver precis som tidigare år beställa tjänsten av Tekniska verken. Det går också bra att själv lämna sin gran på någon av återvinningscentralerna eller på tipparna för trädgårdsavfall.

För den kostnadsfria julgranhämtningen behöver beställningen göra på Mina sidor senast den 9 januari. Granen, som inte får vara av plast, kan vara max 2,5 meter hög då större granar inte går in i sopbilen.

När beställningen av julgranshämtning är gjord är det viktigt att tänka på att ställa ut granen senast klockan 06.00 måndagen den 24 januari. Den behöver stå väl synlig under hela hämtningsperioden 24 januari - 13 februari. Granen ska stå vid tomtgräns, vara snöfri och synlig från sopbilens förarhytt. Den ska också vara fri från pynt och julgransfot och får inte vara förpackad i säck. Det är viktigt att granen inte står inhägnad vid hämtningsperioden. 

Fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och samfälligheter beställer hämtning för sina boende.

Linköpingsbornas julgranar kommer sedan bli till el och fjärrvärme.

För mer information kontakta gärna:
Johan Borg, avdelningschef Hushållsavfall, Tekniska verken i Linköping
013- 20 81 19
johan.borg@tekniskaverken.se

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
211 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Läs om vårt bidrag till FN:s globala mål här

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Forskning kring biogasrester: nu lanseras lokalproducerad biogödsel för trädgården 20.5.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Biototal och Tekniska verken i Linköping har tillsammans utvecklat den första biogödselprodukten som gör det möjligt även för hemmaodlare att ta del av biogödsel för användning i trädgård och växthus. Tidigare har det enbart varit lantbrukare som kunnat använda biogödsel som gödningsmedel. I morgon lördag 21 maj är det världspremiär för försäljningen av Germino Trädgårdsgödsel på Blomstertorget i Linköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum