Trafikverket

Besvärligt trafikläge i Jämtland

Dela

Vädret de kommande dygnen kan komma att ställa till det rejält på vägar och järnväg i framför allt de västliga delarna av Jämtland. Med anledning av det så uppmanar Trafikverket trafikanter i området att vara uppmärksamma på kommande varningar samt att följa de uppdateringar som görs på trafikverket.se, Sveriges Radio och på SMHI.

- Det är ett lågtryck som kommer in västerifrån som först kan komma som regn för att sedan övergå i snöfall. Detta i kombination med kraftiga vindar gör att läget i trafiken kan komma att bli besvärligt. Vi har förstärkt våra resurser både vad gäller maskiner och personal så mycket det bara går i området för att på bästa sätt kunna hantera de närmaste dagarnas väderutmaningar, säger Henrik Sundquist, enhetschef för underhållsdistrikt mitt.

Initialt under onsdagen kommer nederbörden främst att komma som regn. Det gör att risken för ishalka är stor då det faller på kalla vägbanor. Även vinden kan komma att ställa till det med nedblåsta träd och senare även drivbildningar.

- Inför onsdagsdygnet kommer vi bland annat ha halkbekämpningsfordon utplacerade på strategiska platser i Jämtland. Vi kommer att prioritera de vägar där vi har mest trafik, bland annat E14. Vi vill samtidigt uppmana alla att ta det extra försiktigt om man måste ut efter vägarna. Vi vill heller inte att man kontaktar entreprenörerna som jobbar längs vägarna då de kommer att ha fullt upp med underhållet, utan kontakta istället Trafikverket direkt om du till exempel ska rapportera hinder på vägen. Följ trafikläget på trafikverket.se där vi försöker uppdatera löpande, säger Henrik Sundquist, enhetschef för underhållsdistrikt mitt.

Nyckelord

Kontakter

Peter Jonsson, mediekommunikatör Trafikverket, 010-123 42 20
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum