Linköpings kommun

Betaltider kortas – ska stärka företagens ekonomi

Dela

Från och med den 15 april kommer kommunens leverantörer att få betalt snabbare. Åtgärden är ett resultat av det stödpaket som kommunen tidigare presenterat. Syftet är att bidra till att stärka företagens ekonomi.

Till följd av spridningen av coronaviruset har flera näringar i Linköping drabbats hårt. Många verksamheter vittnar om kraftigt minskade intäkter och en oro för vad detta kan komma att medföra. Linköpings kommun gick nyligen ut med ett pressmeddelande där riktade krisinsatser presenterades för att stödja de verksamheter som drabbats hårdast. I samband med detta har kommunen sett över möjligheten att korta betaltiden till kommunens leverantörer, för att på så sätt ytterligare bidra till att stärka företagens likviditet.

– Många företag har på mycket kort tid hamnat i en väldigt pressad situation. Det är viktigt att vi som kommun hjälper till att bidra för att stärka näringslivet, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Den förkortade betaltiden kommer att gälla från och med den 15 april till och med den 30 juni med möjlighet till förlängning.

– Genom att korta betalningstiden på kommunens leverantörsfakturor hoppas vi att kunna förbättra företagens kortfristiga likviditet, säger Peder Brandt, ekonomidirektör, Linköpings kommun.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum