Värmdö Kommun

Betygen för eleverna i årskurs nio i kommunens skolor fortsätter att förbättras

Dela

Meritvärdet ökar visar den preliminära sammanställningen av vårens betygsstatistik som omfattar alla elever i årskurs nio i Värmdös kommunala grundskolor. Det genomsnittliga meritvärdet ligger nu på 249 poäng mot 241 poäng vårterminen 2019.

- Värmdös skolor går från klarhet till klarhet. Det här är en fantastisk prestation som visar att vårt hårda arbete ger resultat. Jag är så stolt över våra skolor som fortsätter klättra till nya höjder, säger Cecilia Lindberg (M), utbildningsnämndens ordförande.

Undersökningar visar att en framgångsfaktor i arbetet med att stärka skolornas arbete med undervisning och lärande är ett genomtänkt och levande kvalitetsarbete som engagerar hela styrkedjan från klassrummet upp till huvudmannen för skolan. Kommunen har målmedvetet arbetat med skolutveckling de senaste åren och årets resultat visar att satsningen har gett goda resultat i verksamheten.

- Det är väldigt glädjande att den positiva utvecklingen håller i sig och det här visar verkligen att vårt systematiska utvecklingsarbete tydligt påverkar det som sker i klassrummet. Skolledare, lärare och inte minst våra elever har all anledning att vara stolta över dessa resultat, säger Peter Bergström, utbildningschef.

Under hösten kommer Skolverkets officiella statistik som även innefattar resultaten för elever som går i fristående skolor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Stockholm Craft Week, 1–4 oktober 20202.9.2020 10:00:00 CESTPressmeddelande

I veckan släpptes programmet till den andra upplagan av Stockholm Craft Week, en satsning på svenskt samtida konsthantverk. Stockholm Craft Weeks syfte är att synliggöra det internationellt sett högkvalitativa svenska konsthantverket och nå en ny publik. Programmet innehåller bland annat konstnärsamtal och öppna ateljéer och äger rum på Värmdö, Gustavsbergs hamn samt i centrala Stockholm den 1–4 oktober 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum