Norrköpings kommun

Beviljade EU-medel för Norrköpingsskolor

Dela

Tre förskolor, två grundskolor och två gymnasieskolor i Norrköping har beviljats EU-medel för insatser för lärares kompetensutveckling samt praktik för yrkeselever. Det står klart efter att den första ansökningsomgången av programmet Erasmus+ ”KA1 Mobilitet” avslutats.

I Erasmus+, EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom utbildning, deltar alla EU-länder plus fem andra europeiska länder inklusive Norge och Island. Inom ramen för Erasmus+ kan skolor och förskolor bland annat söka bidrag för att höja skolpersonalens kompetens genom jobbskuggning och kurser utomlands. Nu har beskedet kommit att sju skolor/förskolor i Norrköpings kommun beviljats EU-medel för detta.

– Det är oerhört glädjande att våra skolor beviljats externa medel för att finansiera kompetensutveckling av lärare och elever. Det ger en omvärldsanalys, som är nödvändig för att kunna möta morgondagens utmaningar på ett bra sätt, säger Katarina Sperling, internationell projektsamordnare på utbildningskontoret.

Skolorna som fått beskedet om extra pengar inom ramen för Erasmus+ ”KA1 Mobilitet” är:

  • Förskolorna Domarringen, Kopparkypen och Vattentornet, som ska stärka pedagogers och skolledares kompetens och förståelse av undervisning i förskolan genom bland annat jobbskuggning i Danmark, Norge och Island
  • Norrköpings Montessoriskola (årskurs F-6), som ger lärare möjlighet att jobbskugga andra lärare på Montessoriskolor i Italien och Holland samt delta i internationella kurser i Montessoripedagogik
  • Hagaskolan (årskurs 4-9), som ska höja skolans spetskompetens inom musikundervisning genom jobbskuggning och kurser i Storbritannien, Ungern och Danmark
  • De Geergymnasiet, som ger elever på hotell- och turismprogrammet möjlighet till yrkespraktik i Italien
  • Second Chance School, Hagagymnasiet, som ger möjlighet till elever och personal att delta vid det internationella konventet Youth Summit i Portugal.

– Vår skola har växt enormt de senaste åren, både i personal- och elevantal. Med det här projektet stärker vi all vår personal inom det som är unikt inom Montessoripedagogiken, genom att vi lär oss av hur andra europeiska skolor med samma inriktning arbetar. Vi tror att det kommer att stärka kvaliteten undervisningen, vilket på sikt kommer alla elever tillgodo, säger Sara Johansson, rektor på Norrköpings Montessoriskola.

Läs mer om
Erasmus+ KA1 mobilitet skola 
Erasmus+ KA1 mobilitet yrkesutbildning

Kontaktpersoner:
Katarina Sperling
Titel: internationell projektsamordnare, forsknings- och utvecklingsavdelningen, utbildningskontoret
Telefon: 011-15 24 79

Sara Johansson
Titel: rektor, Norrköpings Montessoriskola
Telefon: 011-15 27 70

__________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Nyckelord

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum