Umeå kommun

Beviljat bygglov för 23 lägenheter i gamla HSO-huset

Dela

Kontorslokaler och källarutrymmen i gamla HSO-huset öst på stan byggs om till lägenheter. Totalt blir det 23 nya lägenheter varav 4 i källaren. Husen ligger i korsningen Storgatan och Häradshövdingegatan.

– Den verksamhet som tidigare funnits i dessa hus har flyttat. Nu har vi beviljat bygglov att ändra användning till lägenheter för de ytor som uppfyller tillgänglighetskraven. Det ger ett bra tillskott på 23 nya lägenheter i ett centralt läge, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.

De nya lägenheterna inreds i entréplan och i källaren. I lovansökan fanns fyra källarlägenheter som inte fick bygglov. Dessa lägenheter uppfyller inte kraven på tillgänglighet då det saknas hiss. Förutom problem med tillgängligheten ligger denna del av källaren i ett område som riskerar att drabbas vid ett så kallat 100-års regn.

Utöver ombyggnad till lägenheter kommer fasaden ändras något med ny utrymningsdörr och nya entréer till miljörum. En befintlig carport ska rivas och nya parkeringsplatser kommer att byggas.

Mer information:

Mikael Berglund (S)
ordförande
byggnadsnämnden
070-559 71 84
mikael.berglund@umea.se

Ulrik Berg (M)
vice ordförande
byggnadsnämnden
070-679 75 03
ulrik.berg@umea.se

Mattias Sehlstedt (V)
2:e vice ordförande
byggnadsnämnden
070-627 53 15
mattias.sehlstedt@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum