Spendrups Bryggeri AB

BIBAB går samman med Spendrups Bryggeri

Dela

Den 1 april blev transportföretaget Bryggeritransport i Bergslagen AB - BIBAB och Spendrups Bryggeri ett gemensamt bolag. Sammanslagningen ger oss bättre möjligheter att möta kundernas efterfrågan på skräddarsydda tjänster och erbjuda ännu mer flexibel distribution.

Jens Boström
Jens Boström

Ägarna till BIBAB och Spendrups har beslutat att bolagen går samman för att integrera hela värdekedjan ytterligare.

Ett lyckat kundmöte bygger på att allt fungerar hela vägen från råvaruinköp fram till leverans hos kunden. Sammanslagningen av BIBAB och Spendrups ökar möjligheterna att åstadkomma detta. På sikt kommer samgåendet även att öppna för utveckling av nya tjänster och produkter.

- Verksamheten kommer på många sätt att fortsätta som idag. Skillnaden blir framför allt att vi kommer kunna lägga mer fokus på gemensam utveckling av Spendrups erbjudande med målet att skapa marknadens bästa kundupplevelse, säger Jens Boström, vd för BIBAB som även fortsättningsvis kommer att leda transportavdelningen inom Spendrups Varuförsörjning.

Sammanslagningen innebär att BIBAB blir ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri. Organisatoriskt flyttas den operativa verksamheten inom BIBAB till Spendrups Varuförsörjning som en egen transportavdelning. BIBAB finns kvar som ett försäljningsbolag och ansvarar för försäljningen av distributionstjänster till externa kunder. Jens Boström är vd i försäljningsbolaget.

- Vi är glada över att BIBAB:s organisation kommer tillhöra varuförsörjningen. Vi är redan idag tätt sammanlänkade i våra processer och i vår ambition att ge kunden den allra bästa upplevelsen av Spendrups. Genom integrationen kan vi utveckla erbjudandet och servicekvalitén än mer, och vi ser nu fram emot ett ännu tätare samarbete, säger Helena Nylén, varuförsörjningsdirektör på Spendrups.

För mer information, kontakta:

Jens Boström, vd försäljningsbolaget BIBAB, 0703 01 37 68, jens.bostrom@bryggeritransport.se

Helena Nylén, varuförsörjningsdirektör, Spendrups, 0708 19 57 57, helena.nylen@spendrups.se

Rose-Marie Hertzman, presschef, 070 283 02 75, rose-marie.hertzman@spendrups.se

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri,  Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri.  www.spendrups.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jens Boström
Jens Boström
Ladda ned bild
Helena Nylén
Helena Nylén
Ladda ned bild

Dokument

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Spendrups världsledande på ekologisk öl4.6.2018 09:32Pressmeddelande

Spendrups har jobbat länge på ett starkt och stort utbud av ekologiska drycker, trots att det innebär stora utmaningar. Det gäller inte minst inom ölproduktionen där vi har valt att producera öl som är ekologiskt till 100 procent. Spendrups har nu skrivit avtal med ytterligare en producent av ekologisk humle, och säkrat tillgången av humle i många år framåt. Nu hr vi passerat 10 miljoner liter ekologiskt öl vilket innebär att vi är störst i världen på ekologisk öl.

Nyhet! Schweppes Lemon Zero – och tre älskade sommardrinkar utan tillsatt socker15.5.2018 09:52Pressmeddelande

Sommarens svalkande drinkar är till för att avnjutas, kanske allra helst vid poolkanten eller på en god väns balkong. Oavsett finns det aldrig anledning att tumma på smaken. Därför lanserar nu Schweppes Lemon Zero, för dig som vill njuta av lika goda drinkar utan tillsatt socker. Testa Schweppes Lemon Zero i tre klassiska sommarfavoriter – du kommer garanterat få en frisk smakupplevelse du länge vill sippa på.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum