Umeå kommun

Bibblix, ny bok-app för barn i Umeå

Dela

Handbok för Superhjältar, Mulle-serien, böckerna om Trädkojan med galet många våningar eller Nikkis dagbok? Nu finns de och massvis med andra e-böcker i appen Bibblix, en läs- och tips-app för barn och unga.

Wavebreak Media Ltd, Bigstock.
Wavebreak Media Ltd, Bigstock.

Nu kan alla som bor i Umeå kommun låna fem böcker i veckan i Bibblix. Appen är gratis och som vanligt kostar det inget att låna böckerna som kan läsas på surfplatta eller i en smart mobil. Det enda som behövs är ett bibliotekskort och en pin-kod.

I Bibblix finns böcker på olika teman som sport, kärlek, fakta, äventyr och roligt. Det går att provläsa några sidor innan man lånar och det går även att göra listor för att komma ihåg vad man har läst eller vill läsa.

För barns läslust

Bibblix vänder sig till barn mellan 6 och 12 år och syftet med appen är att väcka läslust. Just nu innehåller den mer än 2000 e-böcker att läsa, appen har inga ljudböcker.

Läs mer om Bibblix på bibliotekswebben www.minabibliotek.se/bibblix eller på Bibblix egen webbsida www.bibblix.se

Satsningen på Bibblix i Umeå kommun är en del av det nationella projektet Stärkta bibliotek, och finansieras av Statens kulturråd.

Mer information

Åsa Zetterström
webbredaktör/bibliotekarie
asa.zetterstrom@umea.se
072-503 93 52

Kontakter

Bilder

Wavebreak Media Ltd, Bigstock.
Wavebreak Media Ltd, Bigstock.
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Rese- och kulturstipendium till Yuliya Antonova, Nathalie Lidqvist, Emelie Boman och Anna Brodin22.4.2021 09:05:08 CEST | Pressmeddelande

Varje år delar kulturnämnden ut rese- och kulturstipendier inom bildkonst, teater, dans, film, foto, musik och litteratur. Vanligtvis delas två stipendier ut, men för 2021 beslutade kulturnämnden att utöka till fyra stipendiater. Enskilda kulturarbetare och utövare har drabbats särskilt hårt av pandemin, då möjligheterna att verka inom deras respektive fält har begränsats och försvårats. Därför omfördelas 30 000 kronor ur budgeten för utvecklingsstöd för kulturverksamhet till ytterligare två rese- och kulturstipendier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum