Sigtuna kommun

Biblioteket i Valsta centrum öppnar igen

Dela

Den första februari öppnar Mimers källa igen. Biblioteksverksamheten i Valsta Centrum är dock fortfarande under uppbyggnad och det finns planer på många olika aktiviteter så småningom. - Till att börja med erbjuds bibliotekstjänster, men i april kommer även ett kontaktcenter att vara på plats med kommunvägledare som kan hjälpa till med samhällsservice, säger Lars Björling, ordförande i kultur- och fritidsnämnden (SfS).

Biblioteket i Valsta centrum, Mimers källa, som invigdes i december 2014 har haft problem med inomhusmiljön och därför varit stängt under nästan två år tid.
Men nu är problemen utredda och åtgärdade och verksamheten öppnas igen.
- Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.
Heli Renman, bibliotekschef i Sigtuna kommun, berättar att intresset har varit stort både bland unga och äldre i Valsta inför iordningställandet och öppnandet av lokalen.
– Jag hoppas att många elever kommer söka sig hit efter skolan för att låna och läsa böcker eller för att sitta i lugn och ro och göra sina läxor, säger hon.
Sigtuna kommun har anställt en biblioteksassistent med mångspråkig kompetens och på sikt finns planer på att erbjuda bland annat läxhjälp och sagostunder.
Under våren kommer även ett café att öppna i anslutning till biblioteket.
Bibliotekets öppettider kommer att vara måndag till fredag mellan klockan 12-17.

Klicka på länken nedan för att hitta mer information från Valsta bibliotek:
https://bibliotek.sigtuna.se/web/arena/valsta-bibliotek

Vid pressfrågor, kontakta gärna:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Helle Nyman
Politisk samordnare Sigtuna kommun
08-591 260 26
helle.nyman@sigtuna.se

Om

Sigtuna kommun
Sigtuna kommun
Södergatan 20
195 85 Märsta

08-591 260 00https://www.sigtuna.se

Sigtuna kommun har drygt 47 000 invånare. De bor i någon av tätorterna Märsta, Sigtuna, Rosersberg eller på den levande landsbygden. Sigtuna är Arlandakommunen med Sveriges största flygplats. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda.

Följ Sigtuna kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sigtuna kommun

Inför ett modernt krig - så förbereder sig Sigtuna kommun7.8.2019 09:56:01 CESTPressmeddelande

Tänk dig att du plötsligt inte har tillgång till vare sig elektricitet eller vatten. Att du inte har möjlighet att ta dig någonstans på grund av kaos i trafiken. Att du inte kommer åt någon typ av information kring vad som händer. Vad gör du? Tove Lundlycke, säkerhetsstrateg i Sigtuna kommun, har bland annat som fokus att informera och förbereda organisationen och invånarna på olika krisscenarion.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum