Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Bidrag till arbete mot diskriminering

Dela

Sexton verksamheter som arbetar mot diskriminering har fått bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Syftet med verksamheterna är att förebygga och motverka diskriminering. Det sker bland annat genom rådgivning och information till privatpersoner om hur de kan ta till vara sina rättigheter. Verksamheterna arbetar också med opinions-bildning samt arrangerar kurser och seminarier.

Sammanlagt 13,5 miljoner kronor har delats ut i statsbidrag och mottagarna finns från Malmö i söder till Luleå i norr.

Till de som fått bidrag hör bland andra Uppsala Antidiskrimineringsbyrå, Örebro Rättighetscenter, Diskrimineringsbyrån Humanitas i Eskilstuna, Rättighetscentrum i Västerbotten och Norrbotten samt Malmö mot diskriminering.

– Dessa verksamheter gör ett mycket viktigt arbete för människor som diskrimineras. Att människor kan få stöd och hjälp när de anser sig diskriminerade är viktigt för den enskilde och viktigt för samhället, säger Lena Nyberg, generaldirektör för myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

För mer information kontakta kommunikationschef Anders Hagquist, 073-663 39 18.

Nyckelord

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

MUCF i ALMEDALEN. HELA PROGRAMMET - ALLA SAMARBETEN!29.6.2018 10:37Pressmeddelande

Årets Almedalsvecka närmar sig. Det är mycket roligt och med stolthet som vi presenterar vårt fullspäckade schema. Vi deltar i nästan 20 seminarier och arrangerar 4 egna evenemang som ni gärna får titta extra på. De behandlar angelägna frågor i vår samtid: unga hbtq-personers utanförskap på arbetsmarknaden; unga nyanländas rätt att få information om kropp, hälsa och sexualitet; varför det är viktigt för demokratin att arrangera skolval för elever samt hur föreningslivets villkor skiljer sig åt mellan storstad och landsbygd. MUCF är också inbjudna att delta i många andra spännande seminarier, till exempel hos Nordiska Ministerrådet, Ideella trädgården, Sveriges Skolledarförbund, ABF, SKL, Utbildningsradion, Maskrosbarn, FUB, SKB, PwC, Polismyndigheten, Fryshuset och 1,6-miljonerklubben.

Almedalen 2018: Hur funkar sex och relationer i mitt nya land? Unga nyanlända får stöd på Youmo.se.26.6.2018 13:00Pressmeddelande

Hur fungerar sex, kärlek och jämställdhet i Sverige? Hur kan unga nyanlända få den kunskap de har rätt till, stöd till att bearbeta trauma och lära sig bygga meningsfulla relationer i ett land med nya sociala koder? I Almedalen bjuder Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) in till paneldebatt och workshop om den populära webbplatsen Youmo.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum