Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Bidrag till arbete mot diskriminering

14.1.2016 15:17 | Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Dela

Sexton verksamheter som arbetar mot diskriminering har fått bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Syftet med verksamheterna är att förebygga och motverka diskriminering. Det sker bland annat genom rådgivning och information till privatpersoner om hur de kan ta till vara sina rättigheter. Verksamheterna arbetar också med opinions-bildning samt arrangerar kurser och seminarier.

Sammanlagt 13,5 miljoner kronor har delats ut i statsbidrag och mottagarna finns från Malmö i söder till Luleå i norr.

Till de som fått bidrag hör bland andra Uppsala Antidiskrimineringsbyrå, Örebro Rättighetscenter, Diskrimineringsbyrån Humanitas i Eskilstuna, Rättighetscentrum i Västerbotten och Norrbotten samt Malmö mot diskriminering.

– Dessa verksamheter gör ett mycket viktigt arbete för människor som diskrimineras. Att människor kan få stöd och hjälp när de anser sig diskriminerade är viktigt för den enskilde och viktigt för samhället, säger Lena Nyberg, generaldirektör för myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

För mer information kontakta kommunikationschef Anders Hagquist, 073-663 39 18.

Nyckelord

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Konferens för att arbeta med motbudskap och källkritik på sociala medier14.2.2017 01:08Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, anordnar imorgon en konferens där Facebook och Statens medieråd talar om hur man aktivt kan förebygga hat på nätet. Hat på nätet är en aktuell fråga för många som arbetar med barn och unga. Därför anordnar MUCF imorgon en konferens som ska fokusera på att arbeta med motbudskap och källkritik för att motverka och förebygga hat på nätet. Konferensen innehåller två delar där Facebook inleder med att berätta om hur man kan använda deras plattform för att arbeta aktivt med motbudskap med praktiska övningar. Senare på dagen presenterar Statens medieråd sitt arbete med medie- och informationskunskap (MIK) samt den pågående kampanjen No Hate Speech Movement. Dagen kommer att innehålla praktiska övningar och handfasta tips på hur man som organisation, kommun eller myndighet kan jobba med dessa frågor.   — Frågor kring hat på nätet och källkritik online har aldrig varit viktigare än idag. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här konfe

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum