Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Bidrag till arbete mot diskriminering

Dela

Sexton verksamheter som arbetar mot diskriminering har fått bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Syftet med verksamheterna är att förebygga och motverka diskriminering. Det sker bland annat genom rådgivning och information till privatpersoner om hur de kan ta till vara sina rättigheter. Verksamheterna arbetar också med opinions-bildning samt arrangerar kurser och seminarier.

Sammanlagt 13,5 miljoner kronor har delats ut i statsbidrag och mottagarna finns från Malmö i söder till Luleå i norr.

Till de som fått bidrag hör bland andra Uppsala Antidiskrimineringsbyrå, Örebro Rättighetscenter, Diskrimineringsbyrån Humanitas i Eskilstuna, Rättighetscentrum i Västerbotten och Norrbotten samt Malmö mot diskriminering.

– Dessa verksamheter gör ett mycket viktigt arbete för människor som diskrimineras. Att människor kan få stöd och hjälp när de anser sig diskriminerade är viktigt för den enskilde och viktigt för samhället, säger Lena Nyberg, generaldirektör för myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

För mer information kontakta kommunikationschef Anders Hagquist, 073-663 39 18.

Nyckelord

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stoppa allt våld mot barn och unga!11.10.2017 08:29Pressmeddelande

Alla barn och unga har rätt till en vardag utan våld. För att stärka den rätten samlas 100 deltagare från kommuner och andra organisationer till en regional konferens i Karlstad den 12 oktober. Arrangörer är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), Länsstyrelsen Värmland och Barnombudsmannen. Deltagarna kommer från Arvika, Degerfors, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Karlstad, Kristinehamn, Sunne och Säffle kommun.

Sveriges största uppföljning av lokal ungdomspolitik startar i veckan2.10.2017 00:01Pressmeddelande

Den här veckan går startskottet för ungdomsenkäten Lupp, lokal uppföljning av ungdomspolitiken som är en av de största ungdomsundersökningarna i Sverige. I år är det 25 kommuner som gör enkäten, totalt är det 177 kommuner som gjort Lupp och cirka 100 som gör den löpande. Nu kommer tusentals unga svara på frågor om situationen i skolan, möjligheter till arbete och inflytande i kommunen. Men även kring sin hälsa, trygghet och fritid samt hur de ser på framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum