Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Bidrag till åtta lokala resurscentra

Dela

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor har beslutat om bidrag till åtta lokala resurscentra. Pengarna ska användas till att bygga upp mötesplatser som är en länk mellan boende i området och föreningslivet. Ett resurscenter ska erbjuda stöd och vägledning, så att de boende får bättre möjligheter att framföra sina åsikter och påverka beslut.

De som får bidrag är:

SIOS, Alby Botkyrka, 640 00 kronorFolkets Hus och Parker, Husby, Stockholm, 556 000 kronor

Folkets Hus och Parker, Vivialla, Örebro, 606 000 kronor

Föreningen Dignits. Jordbro, Haningen, 243 000 kronor

Hållbar utveckling i Skåne, Rosengård, Skåne, 565 000 kronor

Klockaretorpet i Samverkan, Norrköping, 692 000 kronor

Neutrala Ungdomsföreningen, Norra Biskopsgården, Göteborg, 692 000 kronor

Samarbetsorganisationen för invandrarföreningar i Uppsala, 185 000 kronor

Sammanlagt har 4 150 000 kronor getts i bidrag.

-Det är viktigt att det finns mötesplatser och verksamhet som stärker det lokala engagemanget i bostadsområden. Det skapar delaktighet och social samvaro som hjälper många människor i vardagen och med att se sammanhang i samhället, säger generaldirektör Lena Nyberg. 

Föreningen SIOS: I Botkyrka arbetar SIOS med dialogforum och seminarier på temat demokratisk delaktighet. De ordnar bland annat nätverkskonferenser med andra föreningar och politiker. 

Folkets Hus och parker i Husby: I Husby är projektet inriktat på verksamhet med kvinnokafé, skrivarverkstad, tidning, diskussioner och föreläsningar.

I Vivalla arbetar Folkets Hus och parker för att samordna lokala föreningar och ta fram informations- och metodmaterial om hur boende kan vara delaktiga. 

Föreningen Dignitas kommer att anordna seminarier och workshops om demokrati, diskussionskvällar, kulturella evenemang och möten med politiker och beslutsfattare. 

Hållbar Utveckling i Skåne kommer att ha rådgivning och studiecirklar samt anordna seminarier med inbjudna politiker.

Klockaretorpet i Samverkan får bidrag för att anordna seminarier och workshops, studiebesök och möten med politiker och beslutsfattare. 

Neutrala Ungdomsföreningen får bidrag för verksamhet med rådgivning, samhällsinformation, jobbförmedling och praktikplatser på lokala företag samt workshops och framtidsverkstäder tillsammans med de boende. 

Samarbetsorganisationen för invandrarföreningar i Uppsala kommer att anordna föreläsningar, diskussionsforum, politikerträffar, föreningsträffar, kulturevenemang och möten med kommunala tjänstemän. 

För kontaktpersoner till respektive projekt kan kontakt tas med kommunikationschef Anders Hagquist vid Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor, 070 – 663 39 18.

Nyckelord

Kontakter

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stoppa allt våld mot barn och unga!11.10.2017 08:29Pressmeddelande

Alla barn och unga har rätt till en vardag utan våld. För att stärka den rätten samlas 100 deltagare från kommuner och andra organisationer till en regional konferens i Karlstad den 12 oktober. Arrangörer är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), Länsstyrelsen Värmland och Barnombudsmannen. Deltagarna kommer från Arvika, Degerfors, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Karlstad, Kristinehamn, Sunne och Säffle kommun.

Sveriges största uppföljning av lokal ungdomspolitik startar i veckan2.10.2017 00:01Pressmeddelande

Den här veckan går startskottet för ungdomsenkäten Lupp, lokal uppföljning av ungdomspolitiken som är en av de största ungdomsundersökningarna i Sverige. I år är det 25 kommuner som gör enkäten, totalt är det 177 kommuner som gjort Lupp och cirka 100 som gör den löpande. Nu kommer tusentals unga svara på frågor om situationen i skolan, möjligheter till arbete och inflytande i kommunen. Men även kring sin hälsa, trygghet och fritid samt hur de ser på framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum