Linköpings kommun

Bidrag till föreningslivet

Dela

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att Linköpings Fotboll Club, LFC, får 500 000 kronor för Fadderakademin år 2022 samt beviljat Örtomta Gois och Linköpings Segelsällskap vardera 100 000 kronor i anläggningsbidrag för investeringar under år 2022.

LFC Fadderakademi

Linköpings FC och Linköpings kommun har samarbetat med projekt Fadderakademin sedan 2014. Det har varit mycket lyckat och innebär att spelare från LFC agerar faddrar till kommunens olika fotbollsföreningar som har dam- och flickverksamhet. Fadderakademin innefattar också att LFC-spelare åker ut till olika flickfotbollslag och är med på lagens träningar, möjlighet för flicklag att besöka LFC i deras träningsmiljö, utbildningsinsatser samt deltagande i LFC Night där lagen bjuds in till Linköping arena för en fotbollsfest tillsammans med LFC:s elitlag.

– Damfotbollen är på stark frammarsch men för att den ska kunna fortsätta i den riktningen behöver det finnas utvecklingsmöjligheter för flickorna. Här spelar Fadderakademin en viktig roll för att vägleda och inspirera flickorna så att deras drömmar om att en dag bli fotbollsproffs kan bli verklighet, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande kultur- och fritidsnämnden

Örtomta GoIS och Linköpings Segelsällskap

Kultur- och fritidsnämnden tog på sammanträdet också beslut om att bevilja Örtomta GoIS 100 000 kr för byggnationen av en klubblokal/samlingslokal intill Askeby IP i Örtomta. Idag saknar föreningen en lokal och avser att bygga ett mindre klubbhus som ska tjäna som en knutpunkt och användas till möten, lagträffar, sociala aktiviteter och synliggöra klubbens gemensamma historia, något som kommer gynna föreningen och främja möjligheterna att behålla barn och ungdomar i föreningen.

– Föreningar är viktiga för en levande landsbygd och det är betydelsefullt för Örtomta GoIS att de snart har ett klubbhus som föreningen kan samla sin verksamhet kring. Jag vet att de kämpat med det här länge och jag är glad att klubbhuset snart står på plats, säger Gustaf Appelberg (L).

Linköpings Segelsällskap beviljades på sammanträdet 100 000 kr till att tillgänglighetsanpassa bryggan i Linköpings segelbåtshamn med en handikappramp. Föreningen har sedan tidigare införskaffat en parasegelbåt och en ramp är nödvändig för att kunna bedriva paraseglingsverksamhet.

– Segelsällskapet är en gammal anrik förening som verkat i Linköping i över 100 år. Nu tillgänglighetsanpassar de hamnen så att fler människor ges möjligheten att prova på att segla och komma ut på en tur på Roxen, avslutar Gustaf Appelberg (L).

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 43
582 23 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum