Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Bidraget för sommarlovsaktiviteter – hur ser det ut i ert bevakningsområde?

22.6.2016 09:15 | Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Dela

Har de kommuner som finns i ert område rekvirerat bidrag för sommarlovsaktivitet? Och vad här de planerat att göra för pengarna?

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelar bidrag till landets kommuner för att de ska ordna aktiviteter på sommarlovet för barn och unga i åldern 6-15 år.

Tanken är att aktiviteterna ska stimulera att alla barn, kostnadsfritt, ska kunna delta i aktiviteter under sommaren. Det ska främja integration och skapa nya kontaktytor mellan deltagare med olika social bakgrund. Bidraget ska vara ett tillskott utöver det kommunerna själva anslår för sina sommarlovsaktiviteter.

-Det här är en fantastisk möjlighet för landets kommuner att erbjuda alla barn möjlighet att göra något utöver det vanliga. Allt för många barn i Sverige kommer tillbaka efter sommarlovet och har inte haft möjlighet att göra något utanför den egna stadsdelen. Den här ekonomiska förstärkningen skapar förutsättningar för barn att få med sig ett extra minne från sommaren. Vi ser att kommunerna har utvecklat många olika verksamheter, säger Lena Nyberg generaldirektör MUCF.

I dagsläget har 267 av landets kommuner begärt och fått sitt bidrag. Använd länken för att se hur det ser ut i din kommun.

 http://www.mucf.se/vi-har-fatt-bidrag?org=&projekt=&bidragsnamn=sommarlovsaktivitet&bidragstyp=All&ort=&beviljatar=All&=S%C3%B6k

MUCF räknar med att i år kunna fördela närmare 200 miljoner kronor och den sista ansökningsdagen är 1 juli 2016.

-Alla barn behöver få en bra aktivitet och en upplevelse att ta med sig från sitt sommarlov, avslutar Lena Nyberg generaldirektör MUCF.  

Presskontakt på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är Kinna Brundin tf kommunikationschef som nås via e-post:  kinna.brundin@mucf.se eller  mobiltelefon 070-663 39 18. 

Kontakter

Dokument

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Konferens för att arbeta med motbudskap och källkritik på sociala medier14.2.2017 01:08Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, anordnar imorgon en konferens där Facebook och Statens medieråd talar om hur man aktivt kan förebygga hat på nätet. Hat på nätet är en aktuell fråga för många som arbetar med barn och unga. Därför anordnar MUCF imorgon en konferens som ska fokusera på att arbeta med motbudskap och källkritik för att motverka och förebygga hat på nätet. Konferensen innehåller två delar där Facebook inleder med att berätta om hur man kan använda deras plattform för att arbeta aktivt med motbudskap med praktiska övningar. Senare på dagen presenterar Statens medieråd sitt arbete med medie- och informationskunskap (MIK) samt den pågående kampanjen No Hate Speech Movement. Dagen kommer att innehålla praktiska övningar och handfasta tips på hur man som organisation, kommun eller myndighet kan jobba med dessa frågor.   — Frågor kring hat på nätet och källkritik online har aldrig varit viktigare än idag. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här konfe

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum