Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Bidraget för sommarlovsaktiviteter – hur ser det ut i ert bevakningsområde?

Dela

Har de kommuner som finns i ert område rekvirerat bidrag för sommarlovsaktivitet? Och vad här de planerat att göra för pengarna?

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelar bidrag till landets kommuner för att de ska ordna aktiviteter på sommarlovet för barn och unga i åldern 6-15 år.

Tanken är att aktiviteterna ska stimulera att alla barn, kostnadsfritt, ska kunna delta i aktiviteter under sommaren. Det ska främja integration och skapa nya kontaktytor mellan deltagare med olika social bakgrund. Bidraget ska vara ett tillskott utöver det kommunerna själva anslår för sina sommarlovsaktiviteter.

-Det här är en fantastisk möjlighet för landets kommuner att erbjuda alla barn möjlighet att göra något utöver det vanliga. Allt för många barn i Sverige kommer tillbaka efter sommarlovet och har inte haft möjlighet att göra något utanför den egna stadsdelen. Den här ekonomiska förstärkningen skapar förutsättningar för barn att få med sig ett extra minne från sommaren. Vi ser att kommunerna har utvecklat många olika verksamheter, säger Lena Nyberg generaldirektör MUCF.

I dagsläget har 267 av landets kommuner begärt och fått sitt bidrag. Använd länken för att se hur det ser ut i din kommun.

 http://www.mucf.se/vi-har-fatt-bidrag?org=&projekt=&bidragsnamn=sommarlovsaktivitet&bidragstyp=All&ort=&beviljatar=All&=S%C3%B6k

MUCF räknar med att i år kunna fördela närmare 200 miljoner kronor och den sista ansökningsdagen är 1 juli 2016.

-Alla barn behöver få en bra aktivitet och en upplevelse att ta med sig från sitt sommarlov, avslutar Lena Nyberg generaldirektör MUCF.  

Presskontakt på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är Kinna Brundin tf kommunikationschef som nås via e-post:  kinna.brundin@mucf.se eller  mobiltelefon 070-663 39 18. 

Kontakter

Dokument

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stoppa allt våld mot barn och unga!11.10.2017 08:29Pressmeddelande

Alla barn och unga har rätt till en vardag utan våld. För att stärka den rätten samlas 100 deltagare från kommuner och andra organisationer till en regional konferens i Karlstad den 12 oktober. Arrangörer är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), Länsstyrelsen Värmland och Barnombudsmannen. Deltagarna kommer från Arvika, Degerfors, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Karlstad, Kristinehamn, Sunne och Säffle kommun.

Sveriges största uppföljning av lokal ungdomspolitik startar i veckan2.10.2017 00:01Pressmeddelande

Den här veckan går startskottet för ungdomsenkäten Lupp, lokal uppföljning av ungdomspolitiken som är en av de största ungdomsundersökningarna i Sverige. I år är det 25 kommuner som gör enkäten, totalt är det 177 kommuner som gjort Lupp och cirka 100 som gör den löpande. Nu kommer tusentals unga svara på frågor om situationen i skolan, möjligheter till arbete och inflytande i kommunen. Men även kring sin hälsa, trygghet och fritid samt hur de ser på framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum