Örnsköldsviks Kommun

Biljetter online – Nu blir det enklare att boka och betala resor i Örnsköldsviks skärgård

Dela

Nu blir det enklare att färdas med skärgårdstrafiken i Örnsköldsvik. Örnsköldsvik Hamn & Logistik AB, som bedriver färjetrafik i skärgården, har tillsammans med företaget Nortic tagit fram en lösning som gör att passagerarna enkelt kan boka och betala sina biljetter online.

MF Ulvön på väg ut i Höga kustens skärgård.
MF Ulvön på väg ut i Höga kustens skärgård.

Örnsköldsviks Hamn & Logistiks färjor trafikerar öarna Ulvön, Trysunda och Strängöarna från Köpmanholmen året runt. Från och med 30 maj kommer resenärerna att kunna köpa sina biljetter via mobilen eller annan enhet. Biljetterna levereras enkelt via mejl eller sms. Detta skapar en smidigare tur för både passagerare och skärgårdstrafiken, som snabbt läser av biljetterna med en applikation i mobilen innan avfärd.

– Nu inleder vi ett spännande samarbete med vår leverantör Nortic och än så länge är vi bara i första skedet. Vi vill se vad som fungerar bra och vad vi behöver utveckla ytterligare. Under sommaren kör vi en testperiod. Parallellt med vårt nya biljettsystem kommer vi under testperioden att behålla det gamla biljettsystemet, säger Rune Häreskog, utvecklingschef på Örnsköldsvik Hamn & Logistik.

Till att börja med kommer det nya bokningssystemet enbart att användas för personbiljetter. För frakt, fordon, 10-kort och årskort gäller samma bokningssystem som tidigare. Under testperioden kommer det också att vara möjligt att köpa personbiljett vid kajen för den som inte bokat online.

– Ambitionen är självklart att alla biljettyper ska kunna bokas och köpas via vårt nya system. Det kommer att öka tillgängligheten och spara tid för alla inblandade. Vi ser också möjlighet att skapa nya spännande lösningar tillsammans med våra samarbetspartners, fortsätter Christer Ögren, VD för Örnsköldsvik Hamn & Logistik.

Efter testperioden kommer det nya biljettsystemet att utvärderas och nödvändiga förbättringar genomföras för att det nya biljettsystemet ska vara helt klart 2019.

Nyckelord

Kontakter

Rune Häreskog
utvecklingschef, Örnsköldsviks Hamn & Logistik AB
070 - 263 63 60

Stefan Jurén
Försäljning/marknad, Nortic AB
070 - 989 60 60

Bilder

MF Ulvön på väg ut i Höga kustens skärgård.
MF Ulvön på väg ut i Höga kustens skärgård.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum