Svenska Ishockeyförbundet

Biljettsläpp klart för Junior-VM i Göteborg

Dela

IIHF World Junior Championship kommer att spelas i Göteborg under årsskiftet 2023-2024. JVM är ett evenemang som drar mängder med fans från alla världens hörn. Nu är det klart att biljetterna släpps 14 februari 2023.

Juniorkronorna kommer tillsammans med nio andra länder spela matcher i Scandinavium och Frölundaborg mellan den 26 december 2023 till 5 januari 2024. Nu berättar alltså arrangörerna att biljettsläppet är bokat till 14 februari 2023.

– Vi räknar med ett stort tryck på biljetterna och vi vill redan nu ge alla hockeyfans en chans att boka in för att inte missa hockeyfesten, säger Mikael Haglund, generalsekreterare för JVM. Senast JVM genomfördes i Sverige (2014) blev en riktig publiksuccé.

Junior-VM i hockey är känt för att bjuda på underhållande och actionspäckad hockey där morgondagens stjärnor gör allt för att visa upp sig. Här möts spelare med helt olika karriäröden framför sig. Det är en turnering före pengar, NHL-drafter och stjärnstatus – men med 100 % ära.

– Det är lite av ”plattan i mattan”, vilket gör det väldigt roligt att titta på. Och bäst upplevelse får man såklart på plats från läktaren, tycker Mikael Haglund. Vår ambition är att ha generösa biljettpriser och på så vis hoppas vi att många unga hockeyspelare kan komma och upptäcka nya förebilder.

Vilka länder som möts i Göteborgs avgörs på kommande JVM i Halifax, Kanada, och presenteras strax innan biljettsläpp. Som arrangörsnation är Sverige och Juniorkronorna direktkvalificerade.

Biljetterna bokas på www.ticketmaster.se, 14 februari

Läs mer om JVM på den officiella hemsidan här.

Arrangörer för 2024 IIHF World Junior Championship är Svenska Ishockeyförbundet i nära samverkan med Got Event, Göteborg & Co, Frölunda Hockey Club och Göteborgs Ishockeyförbund.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum