Region Örebro län

Billigare buss- och tågbiljetter för äldre

Dela

Från och med augusti i år kommer den som är 70 år eller äldre att kunna köpa buss- och tågbiljetter i Örebro län till rabatterat pris. Det beslutade Region Örebro läns samhällsbyggnadsnämnd vid dagens sammanträde.

- Många äldre har efterlyst billigare resor med kollektivtrafiken och det känns bra att vi nu kan gå dem till mötes genom att erbjuda biljetter till rabatterat pris, säger Nina Höijer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Rabatten, som ska införas under augusti månad år 2022, innebär att alla som är 70 år eller äldre får 20 procents rabatt vid köp av enkelbiljetter för resa med tåg och buss.

- Vi vet att äldre ofta går från att resa regelbundet till att resa mer sällan och då tror jag att den här rabatterade enkelbiljetten passar bra. Jag hoppas att rabatten kan göra kollektivtrafiken lite attraktivare för både befintliga och nya resenärer, kanske kan vi få fler att parkera bilen till förmån för bussen? Det skulle i så fall både den enskilda resenären och klimatet tjäna på, säger Nina Höijer.

Rabatten gäller vid förköp i appen, via ombud, hos kundservice och i de gula biljettmaskinerna på tågperronger samt vid köp ombord på bussen. Det billigaste priset får resenären när den förköper sin biljett. Den som vill resa mer regelbundet hänvisas till den befintliga periodbiljetten 30 dagar lågpris.

Fakta Prisexempel för enkelbiljetter i Örebro tätört

  • 26 kronor förköp vuxen
  • 21 kronor förköp senior
  • 38 kronor ombord vuxen
  • 30 kronor ombord senior

Kontakt

Nina Höijer, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, telefon: 072-085 34 10

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nina Höijer, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.
Nina Höijer, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Kunskapsdag för att säkra kompetensen på framtidens arbetsmarknad7.6.2022 08:41:32 CEST | Pressinbjudan

Samtidigt som arbetslösheten är fortsatt hög i länet finns en kraftig efterfrågan inom vissa branscher på kompetent och utbildad personal. Region Örebro län arbetar i flera projekt för att långsiktigt förbättra kompetensförsörjningen och därmed komma tillrätta med den obalans som i dag finns på länets arbetsmarknad. Ett steg för att få fler i studier som kan leda till arbete är den konferens som anordnas i Örebro den 8 juni, Framtidens arbetsmarknad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum