Åklagarmyndigheten

Bilolyckan vid Markaryd

Dela

Åklagaren lämnar en kort sammanfattning av läget onsdag den 6 oktober.

– Det har bara gått några dagar och ännu återstår många utredningsåtgärder, bland annat olika tekniska undersökningar och förhör. Det är för tidigt att dra några slutsatser om vad som har orsakat olyckan. Jag kan heller inte bedöma när mer information kan lämnas, säger chefsåklagare Kajsa Sundgren.

Kajsa Sundgren är förundersökningsledare i den delen som syftar till att utreda om någon polis kan misstänkas för brott. Frågan om bilolyckan kan ha orsakats av någon annan utreds inom Polismyndigheten, Nationella operativa avdelningen.

På grund av hög arbetsbelastning har åklagaren för närvarande inte möjlighet att svara på frågor.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum