TOYOTA Sverige

Bilpoolen KINTO Share växer med Lexus

Dela

Mobilitetstjänsten KINTO Share fortsätter att växa med fler bilar och till fler områden – och inom kort blir premiummärket Lexus tillgängligt i bilpoolen. KINTO är Toyota-koncernens globala varumärke för hållbar och inkluderande mobilitet som startade i Sverige sommaren 2020.

Bilmärket Toyota grundades 1937, premiummärket Lexus lanserades 1989 och 2020 föddes KINTO för att erbjuda nya mobilitetstjänster. Fordonskoncernen TOYOTA befinner sig i en omställningsfas där det japanska företaget går från att vara en renodlad fordonstillverkare till fullskalig leverantör av mobilitet runt om i världen. Sommaren 2020 lanserades bilpoolen KINTO Share i Sverige och redan nu finns fler än 150 bilar tillgängliga för konsumenter och företag att hyra.

Nu fortsätter KINTO Share att växa och inom kort kommer premiumbilar från Lexus att finnas tillgängliga för användarna. Först ut att placeras på utvalda stationer i Stockholm är företagets minsta hybrid-SUV, Lexus UX 250h.

Lexus är en av världens främsta premiumbilar och företaget har sedan starten 1989 gjort sig välkända för sitt kundomhändertagande, Omotenashi. 99 procent av Lexus försäljning i Sverige är självladdande elhybrider med modeller som bland annat UX, NX och RX samt ES och LS.

Hybridsuven Lexus UX 250h kompletterar de modeller som redan ingår i KINTO Share i Sverige och är ytterligare ett steg i målsättningen att erbjuda rätt typ av bil för rätt resa och ändamål – men med extra omhändertagande och premiumkänsla som bara en Lexus kan erbjuda.

Läs mer om KINTO Share och var du kan hitta UX 250h på www.kinto-mobility.se eller på http://sverige.toyota

Kontakter

Bilder

Om

TOYOTA Sverige
TOYOTA SverigeDu hittar vårt pressrum och mer information på http://sverige.toyota 

 

Med 370 000 medarbetare i 170 länder, världens mest tillgängliga elhybridteknik och som globala sponsorer till såväl Paralympiska som Olympiska kommittén är Toyota Motor Corporation ett av världens ledande fordonskoncerner.

TOYOTA Sverige består av varumärkena Toyota, Lexus och KINTO. Läs gärna mer på http://sverige.toyota där du också hittar ytterligare pressinformation.  

Följ TOYOTA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TOYOTA Sverige