Consid

Bilprovningen väljer Consid som digitaliseringspartner

Dela

När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

-Bilprovningen strävar efter att ha ett modernt och flexibelt system som samtidigt garanterar stabilitet och säkerhet. Vi bedömer att ett samarbete med Consid ger bästa möjliga förutsättningar för att fortsätta vår digitaliseringsresa, där vi effektivt utvecklar våra digitala tjänster för kundens bästa, säger Niklas Stragne, Bilprovningens CIO.

Niklas Stragne ser fram emot samarbetet.

Bilprovningen (AB Svensk Bilprovning) är, med sina drygt 100 stationer från Skurup till Gällivare och nära 600 medarbetare, Sveriges ledande aktör för besiktning av motordrivna fordon. När det blev dags för Bilprovningen att hitta en ny digitaliseringspartner föll valet på it- och kommunikationsföretaget Consid.

Bilprovningen omsatte år 2021 drygt 710 MSEK med en EBIT om 13,7 procent. Företagets målsättning är att långsiktigt bidra till det svenska samhället genom ett hållbart och ansvarsfullt agerande med stort fokus på trafiksäkerhet och minskad klimatpåverkan.

Peter Hellgren, vd Consid.

-Det känns otroligt spännande att få vara med och modernisera Bilprovningens it-system. I detta första skede handlar det om applikationsförvaltning, applikationsutveckling och konsulttjänster. Bilprovningen ska ligga i framkant när det gäller digitaliseringens möjligheter. Det handlar om att gynna samhällsutvecklingen, säger Peter Hellgren Consids vd.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av landets snabbast växande företag och är verksamt inom it, management och kommunikation. Med över 1500 anställda, fördelade på 36 kontor, omsatte bolaget över 1,5 miljarder kronor 2021.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum