Thon Property AB

Biltema till gränshandeln

Dela

Biltema har signerat avtal med Olav Thon Gruppen för att etablera sig i ett av gränshandelns största handelsområden, Charlottenberg. De kommer att etablera en ny stor enhet på en tomt i anknytning till Charlottenbergs Shoppingcenter.

Bildkälla: Google Earth. Montage: Thon Property
Bildkälla: Google Earth. Montage: Thon Property

Efter flera års sökande efter optimala etableringslösningar inom gränshandel har Biltema nu signerat ett avtal om etablering. Etableringen sker i anknytning till Charlottenbergs Shoppingcenter på en av Olav Thon Gruppens tomter.

– Biltemas etablering är helt i linje med våra utvecklingsplaner för Charlottenbergs Shoppingcenter och det stärker handelsområdet ytterligare, säger Hallgeir Åndal, VD för Thon Property AB.

Biltema erbjuder ett brett sortiment för hela familjen med över 19 000 artiklar. Företaget är inne i en väldigt stark expansion och 2012 hade Biltema 24 butiker i Sverige – idag skrivs den siffran till 41. Den framtida expansionstakten är att det varje månad öppnar ett nytt Biltema i något av de fyra Nordiska länderna.

Alla nya Biltema är utrustade med ett Café som erbjuder en mängd förfriskningar med samma låga prisbild som övriga produkter i varuhuset. Allt enligt Biltemas grundvision: att skapa en rikare fritid för kunderna.

– Gränshandeln och den norska köpkraften intresserar oss mycket. Det är en spännande plats för en ny etablering, säger pressansvarig på Biltema, Henrik Jarl.

Fakta Biltema
Omsättning i Norden: 10 miljarder SEK, varav fem miljarder i Sverige.
Antal butiker: 126 i Norden, varav 41 i Sverige
Grundades: 1963 i Linköping.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bildkälla: Google Earth. Montage: Thon Property
Bildkälla: Google Earth. Montage: Thon Property
Ladda ned bild

Länkar

Om

Thon Property AB
Thon Property AB
Kungsgatan 42
11135 Stockholm

08-40 300 330http://www.thonproperty.se

Thon Property - En del av Olav Thon Gruppen

Thon Property är den svenska fastighetsdivisionen i Olav Thon Gruppen som ägs av Olav Thon Stiftelsen. Olav Thon Gruppen äger c:a 500 fastigheter i Norge och 25 i utlandet samt äger/förvaltar 90 köpcenter i Norge och 11 i Sverige.

Följ Thon Property AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Thon Property AB

Norrmännen handlar som aldrig förr i Olav Thon Gruppens köpcentrum29.5.2018 13:00:00Pressmeddelande

Thon Property, som är den svenska divisionen inom Olav Thon Gruppen, är starka inom den norska gränshandeln med flera köpcentrum längs gränsen. Svensk Handel har varit med och tagit fram rapporten ”Norsk gränshandelskonsumtion i Sverige 2017” tillsammans med HUI, som slår fast att den norska gränshandeln fortsätter att slå nya rekord. Totalt spenderade norska besökare 25,6 miljarder i den svenska detaljhandeln förra året och det gjordes 13,7 miljoner resor från Norge till Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum