SEAT Sverige

Biogas är fortsatt en del i SEATs produktstrategi

Dela

SEATs försäljning av fordon som drivs på gas har haft stor framgång. Med nya SEAT Leon, som inom kort lanseras på svenska marknaden, fortsätter man erbjuda den miljösmarta drivlinan.

Drivlinan för nya SEAT Leon 1.5 TGI 130 hk.
Drivlinan för nya SEAT Leon 1.5 TGI 130 hk.
  • Successivt går Volkswagen koncernen över till eldrivna fordon, men tills övergången är genomförd, fortsätter man att erbjuda ett stort utbud av drivlinor.
  • För SEAT är gasdrivna fordon en viktig del i produktportföljen och kommer att vara så under flera år framöver.

Södertälje, 8 april 2020. Volkswagen koncernen har tidigare meddelat att man planerar att successivt gå över till eldrivna fordon. Elektrifieringen är avgörande för att nå målsättningen om CO2-neutral balans inom alla områden i verksamheten år 2050, men det kommer att ske gradvis och ta många år innan vi är där. Tills dess kommer koncernen fortsätta att erbjuda ett stort utbud av drivlinor, bland annat motorer som kan drivas på biogas.

För SEAT som är en del av Volkswagen koncernen kommer gasdrivna fordon fortsatt att spela en viktig roll i produktstrategin. Ett tydligt exempel är nya generationen SEAT Leon, som inom kort lanseras på svenska marknaden, som förutom att erbjuda drivlinor som plug-in hybrid (eHybrid), mildhybrid (eTSI), bensin (TSI) och diesel (TDI) också erbjuder ett alternativ som drivs på gas (TGI). Samtliga drivlinor planeras för produktion under modellens hela livscykel.

Försäljningen av gasfordon har för SEAT i Sverige hittills varit mycket framgångsrik och förtroendet för biogas som drivmedel och marknadens satsningar på infrastrukturen gör att man fortsatt ser stort potential.

”Vårt breda utbud av gasdrivna modeller, tillsammans med den höga andelen biogas i Sveriges gasnät samt en växande infrastruktur gör det till en självklarhet att arbeta vidare med.” säger Marcus Akmal, Fleetchef på SEAT Sverige och fortsätter ”Det är dessutom väldigt glädjande att SEAT lanserar nya Leon med gasmotor i både 5-dörrars- och kombiversion, som dessutom erbjuds automatväxlad som tillval. Andelen gasdrivna fordon ökar under 2020, så det märks att fler kunder insett kombinationen av klimatnytta i förhållande till inköpspris. För oss är det prioriterat att fortsatt vara en ledande aktör inom gasdrivna fordon.”

TGI-motorer kommer, förutom till nya SEAT Leon, fortsatt även erbjudas till SEAT Arona och SEAT Ibiza. Svensk biogas är i princip 100 procent förnybar och ett av de mest klimatsmarta drivmedlen som finns tillgängliga idag.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Drivlinan för nya SEAT Leon 1.5 TGI 130 hk.
Drivlinan för nya SEAT Leon 1.5 TGI 130 hk.
Ladda ned bild
Nya SEAT Leon kan också drivas på biogas.
Nya SEAT Leon kan också drivas på biogas.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är det enda bilföretag som designar, konstruerar, tillverkar och marknadsför sina bilar i Spanien. Det multinationella företaget, som ingår i Volkswagen-koncernen, har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona), exporterar 81% av sina bilar och är verksamt i fler än 75 länder. 2019 sålde SEAT 574.100 bilar (den högsta siffran i företagets 70-åriga historia) och redovisade en vinst efter skatt på 346 miljoner euro samt en rekordomsättning på över 11 miljarder euro.

Under 2019, allokerade SEAT 1.259 miljarder euro för att accelerera sitt investeringsprogram, främst för utveckling av nya eldrivna modeller. För sitt engagemang mot klimatförändringarna och för utfasningen av fossila bränslen, har SEAT i tillägg till detta avsatt 27 miljoner euro för investeringar i hållbara initiativ och arbetar också med en ambitiös miljöstrategi, ”Move to Zero”, vars mål är att till 2030 helt ha utraderat Martorell-fabrikens klimatavtryck.

SEAT har fler än 15.000 anställda och tre produktionsanläggningar – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell, där de mycket populära modellerna Ibiza, Arona och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca i Tjeckien, Tarraco i Tyskland, Alhambra i Portugal och Mii electric, SEATs första helt eldrivna bil, i Slovakien.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

15.000 anställda på SEAT avbryter sitt arbete under en timme för att öka medvetenheten om klimatförändringarna22.4.2021 18:23:38 CEST | Pressmeddelande

För att uppmärksamma Earth Day genomförde SEAT S.A. idag #Project1Hour. Ett globalt initiativ som syftar till att öka medvetenheten om klimatförändringarna. Under en timme tog de 15.000 medarbetarna på SEAT en paus i arbetet för att istället ägna sig åt denna fråga och diskutera åtgärder man kan göra för att minska klimatförändringarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum