Stockholms stad

Biologiska mångfaldens dag 21 maj vid Björkhagendammen i Nackareservatet

Dela
Den 21 maj bjuder Stockholms stad in till en dag med fokus på den biologiska mångfalden. Syftet med dagen är att visa upp vår artrika natur och uppmärksamma vad staden och stockholmarna kan göra för att gynna den biologiska mångfalden och varför det är viktigt.
Foto: Johan Pontén
Foto: Johan Pontén

FN har utsett den 22 maj till den internationella dagen för biologisk mångfald. Detta för att uppmärksamma och öka medvetenheten om artrikedomens betydelse. Den 21:e maj uppmärksammar vi det med en rad aktiviteter vid Björkhagendammen i Nackareservatet.

Tid och plats

Söndag 21 maj kl 10:00-17:00
Björkhagendammen, Nackareservatet, T-bana Björkhagen

Program

  • Miljöförvaltningen svarar på frågor om biologisk mångfald, naturen i Stockholms stad och delar ut informationsmaterial, vykort, fröpåsar samt bjuder på kaffe och festis.

  • Kl 12.00 Åsa Lindhagen, miljö- och klimatborgarråd, invigningstalar tillsammans med Cecilia Obermüller, ordförande för Skarpnäcks stadsdelsnämnd.

  • Mobila naturskolan - Fältlabbet visar sin verksamhet och håvar i dammen och tittar närmare på vad som döljer sig under ytan.

  • Den gröna stadsdelsförvaltningen Skarpnäck visar upp sitt miljöarbete med bland annat frukt- och bärkartan, PRO bygger insektshotell. Miljöverkstan bjuder på verkstad för biologisk mångfald! Kom och tillverka ett insektshotell eller ett insektsbad som ni får ta med er hem. Så kan ni bidra till mer mångfald på er innergård, i er trädgård eller en skogsdunge i närheten.

  • WWF - Tipsar om hur man får sin trädgård vildare, tipspromenad för barn och föräldrar, 10.30–11.30: Vandring i fågelmarker runt Björkhagendammen, rovdjursexpert berättar om våra stora rovdjur.

  • Ett flertal föreningar deltar: Botaniska sällskapet i Stockholm guidar och visar informationsmaterial. Entomologiska föreningen i Stockholm berättar om sin verksamhet och djupdyker i insekternas värld. Stockholms ornitologiska förening berättar om fåglar och delar ut informationsmaterial.Naturskyddsföreningen delar ut fröer, bygger insektshotell, berättar om Operation Rädda Bina och har även biolog på plats som svarar på frågor.

Nyckelord

Kontakter

Johan Pontén, kommunikatör, miljöförvaltningen
Epost: johan.ponten@stockholm.se
Telefon: 08-508 288 98

Bilder

Foto: Johan Pontén
Foto: Johan Pontén
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms nya landmärke för kultur och evenemang är döpt2.6.2023 07:28:35 CEST | Pressmeddelande

Under gårdagen togs ett spadtag, och scenen i Gasklocka 2 döptes till Gasometer. När den öppnar hösten 2026 kommer den stora scenen att rymma 1 750 platser för sittande publik och med stående publik kan Gasometer ta emot 2 300 personer. Samtidigt namngavs också restaurangen och evenemangsplatsen på scenbyggnadens tak. Den kommer att heta Dome och anspelar på den rymdkänsla det kommer att bli med 17 meter upp till Gasklockans innertak. Här kommer det att finnas plats för upp till 1 000 gäster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum