Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Birgitta Ödmark ny VD för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Dela

I slutet av augusti tillträder Birgitta Ödmark som ny VD för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Hon kommer närmast från uppdraget som stiftsdirektor för Stockholms stift: – Jag trivs med att gå in i specialistorganisationer med hög kompetens.

Birgitta Ödmark, ny VD för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Foto: Mårten Gudmundhs.
Birgitta Ödmark, ny VD för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Foto: Mårten Gudmundhs.

Birgitta Ödmark, arbetsgivarorganisationens nya VD, är utbildad jurist från Uppsala universitet. Hon har ägnat hela sitt yrkesverksamma liv åt Svenska kyrkan.

– Under dessa år har utvecklingen inom kyrkan varit enorm, säger hon, med ständigt nya frågor att ta tag i.

Direkt efter avslutad utbildning 1989 började hon som stiftsnotarie vid Uppsala domkapitel. Relativt omgående övergick hon till att som sekreterare och föredragande i egendomsnämnden ansvara för nämndens förvaltnings- och verksamhetsområde av prästlönetillgångarna; Svenska kyrkans jord, skog och kapital.

Ett par år senare utnämndes Birgitta Ödmark till t.f. stiftsdirektor och chef för förvaltningsavdelningen.

Sedan 2003 har Birgitta Ödmark arbetat som stiftsdirektor och chef för förvaltningsavdelningen vid Stockholms stift – ett uppdrag med drygt tjugo direkt underställda medarbetare. Där har hon bland annat lett stiftets målstyrningsarbete och haft slutansvar för ekonomisk förvaltning och personaladministration.

– Att arbeta på ett kansli med en styrelse av förtroendevalda är oerhört stimulerande och utvecklande. Det finns en dynamik i dessa roller. Vi delar ansvar och frågorna på dagordningen bereds ur många olika perspektiv.

– Från stiftsperspektiv har jag med egna ögon sett den utveckling som arbetsgivarorganisationen genomgått under Helen Källholms ledning. Nu ser jag fram emot att fortsätta detta arbete till nytta för Svenska kyrkans församlingar, säger Birgitta Ödmark.

Kontakter

Bilder

Birgitta Ödmark, ny VD för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Foto: Mårten Gudmundhs.
Birgitta Ödmark, ny VD för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Foto: Mårten Gudmundhs.
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation
Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation
Besöksadress: Vattugatan 17
10123 Stockholm

http://www.svenskakyrkan.se/arbetsgivare

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är arbetsgivar- och serviceorganisation för Svenska kyrkans församlingar, pastorat och stift. Organisationen tecknar kollektivavtal för Svenska kyrkans anställda, ger utbildning, rådgivning och service inom arbetsgivar- och begravningsfrågor.

Följ Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Nya Ducatus skildrar avtalsarbetet under 201713.3.2018 14:26:37 CETPressmeddelande

Årets första Ducatus, magasinet om att leda och arbeta i kyrka och begravningsverksamhet, fokuserar på det gångna årets avtalsrörelse som avslutades 30 november 2017. – En av de frågor som arbetsgivarföreträdare inom kyrkan har angett som mest angelägen – att få enhetligare och enklare arbetstidsregler – har i och med detta fått en lösning. Det säger Cecilia Herm, förhandlingschef på Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Nytt avtal om särskilda bestämmelser för präst30.11.2017 13:30:00 CETPressmeddelande

Vision och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har kommit överens om nya särskilda bestämmelser för präst. De innehåller enklare och mer flexibla arbetstidsregler som också överensstämmer med reglerna för andra yrkesgrupper i kyrkan. Reglerna ger individen större inflytande och underlättar gränsdragningen mellan arbete och fritid. Överenskommelsen omfattar även nya bestämmelser avseende kyrkoherdevikariat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum