Skara stift

Biskop Åke Bonnier och Kristina Gustafsson Bonnier auktionerar ut en afternoon tea till förmån för Act Svenska kyrkan

Dela

För att samla in pengar till Act Svenska kyrkans fasteaktion auktionerar biskop Åke Bonnier och Kristina Gustafsson Bonnier ut en afternoon tea i biskopsgården i Skara. Budgivningen görs på auktionssajten Tradera och pågår fram till 28 mars.

Kristina Gustafsson Bonnier och Åke Bonnier bjuder in till afternoon tea i biskopsgården. Foto: Carla Karlsson
Kristina Gustafsson Bonnier och Åke Bonnier bjuder in till afternoon tea i biskopsgården. Foto: Carla Karlsson

Act Svenska kyrkan samlar i fastan in pengar för att hjälpa människor på flykt från kriget i Ukraina samt för att bekämpa orättvisor i andra delar av världen. Insamlingen pågår samtidigt i församlingar runt om i Sverige och i Skara stift är det många som brukar engagera sig i Act Svenska kyrkans kampanjer på olika sätt.

Bland annat går det att lägga ut auktioner på Tradera till förmån för Act Svenska kyrkan. Förra året auktionerade biskop Åke Bonnier och Kristina Gustafsson Bonnier ut en middag i biskopsgården. Auktionerna inbringade 13 171 kr till Act Svenska kyrkan och middagen genomfördes under hösten 2021. 

Biskopsparet lägger även i år ut auktioner på Tradera. Under rubriken "Bubbel, babbel, konst och musik" auktionerar de ut en afternoon tea i biskopsgården. Den auktioneras ut genom åtta auktioner, där varje auktion gäller för två personer. Totalt kommer 16 personer att mötas på afternoon tea tillsammans med biskopsparet. Afternoon tea äger rum den 3 september 15.00. 

Kristina och Åke ser med förväntan fram emot detta.
-Vi tycker att det är så roligt att få bjuda in till vår fina biskopsgård och dessutom veta att det också denna gång bidrar till att göra världen något bättre.

Auktionerna har lagts ut med ett utropspris på 1 krona och avslutas 28 mars. 
Här finns auktionerna samlade!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kristina Gustafsson Bonnier och Åke Bonnier bjuder in till afternoon tea i biskopsgården. Foto: Carla Karlsson
Kristina Gustafsson Bonnier och Åke Bonnier bjuder in till afternoon tea i biskopsgården. Foto: Carla Karlsson
Ladda ned bild

Om

Skara stift
Skara stift
Skoltorget 1
532 31 Skara

+46(511)26200https://www.svenskakyrkan.se/skarastift

Skara stift är det äldsta av Svenska kyrkans stift och bildades år 1014. Stiftet består av 103 församlingar samlade i 40 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingarna och stärka deras förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar. Stiftskansliet finns i Skara. Domkyrka är Skara domkyrka och biskop sedan 2012 är Åke Bonnier.

Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Skara stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skara stift

Årets fasteaktion slog insamlingsrekord - även i Skara stift13.5.2022 15:40:35 CEST | Pressmeddelande

Under Act Svenska kyrkans fasteaktion samlades 61,6 miljoner kronor in, vilket är nytt rekord. Även i Skara stift slogs rekord med en insamling på 5,6 miljoner. Årets fasteaktion hade temat Dela lika under samma himmel och pengarna kommer bland annat att användas till att motverka hunger, svält och främja hållbar fred. Kriget i Ukraina har engagerat församlingar, privatpersoner, företag och organisationer i hela Sverige och har bidragit till det höga insamlingsresultatet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum